ZNATE LI?

Što bi Bandić da mu je sin gay?

04.05.2013 u 11:00

Bionic
Reading

Gradonačelnik Zagreba bio je gost u prvom izdanju nove emisije Daniela Delalea 'Internetska posla'. Radoznali voditelj pitao ga je sve i svašta - koji mu je bio najteži trenutak u životu, što bi da mu je sin homoseksualac...

'S Milanovićem se ja ne čujem. Gospodin Milanović radi svoj posao, ali na svaki poziv premijera gradonačelnik stoji spreman.

Ja mislim da trebamo surađivati, grad Zagreb i Vlada, jer bez toga se ova zemlja ne može dobro voditi, a ni grad Zagreb. Ali potez je na premijeru', odgovorio je Milan Bandić na pitanje u kakvim je odnosima s premijerom.

Kakvi su privatno? 'Nismo mi prijatelji. Nismo to bili ni kad smo bili zajedno u stranci, a pogotovo ne sad', rekao je Bandić.

Delale je iz gradonačelnika uspio izvući i detalje iz privatnog života. Tako je Bandić pričao o svojim danima u službi ministranta, kako je radio na istovaru šećera i ugljena te žbukao pročelja zgrada kako bi vratio studentski kredit.

Na Delaleovo pitanje koji bi trenutak izdvojio kao najteži u karijeri, Bandić je odgovorio: '1. srpnja 2003. godine, moj moždani udar, osam dana kome na Rebru. Nikome to ne bih poželio. Ali, hvala Bogu, evo na nogama sam. Bog uzima najbolje, mene je ostavio da još radim.' Promijenio je navike, smršavio deset kila, zdravije jede i živi. 'Kao beba, na recept', rekao je.

Na pitanje što bi napravio da ima sina koji je homoseksualne orijentacije, gradonačelnik je priznao: 'Ja bih volio da imam sina, ali moju kćer nitko ne može zamijeniti, moju Anamariju. Za nju nitko ne zna, što znači da je dobra cura. Inače, drugi bi na njenom mjestu prevrnuli Zagreb naopako.

Da imam sina, to bi bilo njegovo pravo izbora. Svi možemo vikati, ali moramo prepustiti pravo izbora, a odgajati u duhu u kojem su nas odgajali naše mame i tate, moji franjevci. Prema tome, nemam sina, a i da ga imam, onda bi sin izabrao što želi biti. Pravo izbora svakome treba dopustiti.

Ali s obzirom kako sam ja odgojen, onda znam što bi sin volio. Žene, apsolutno. Ako bi bio na mene.'