NAGODBA S RONČEVIĆEM

Tužio HRT, dobio mjesto glavnog ekonomista i 100.000 kuna?!

28.06.2013 u 15:03

Bionic
Reading

HRT se, prema informacijama kojima tportal.hr raspolaže, odlučio nagoditi s Antom Rončevićem, novoimenovanim glavnim ekonomistom na Prisavlju, koji je matičnu kuću tužio nakon što je njegovo mjesto savjetnika glavnog ravnatelja ukinuto. Rončević je na sudu potraživao 200 tisuća kuna, a premda nema prvostupanjske presude, Goran Radman, glavni ravnatelj HRT-a, odlučio se s njim nagoditi i naći na pola puta. Prema prijedlogu nagodbe Rončević bi trebao dobiti sto tisuća kuna

Rončević je bio na mjestu savjetnika glavnog ravnatelja HRT-a još u vrijeme Mirka Galića, a na njemu se nalazio i za mandata Vanje Sutlića. No dolaskom garniture ljudi Josipa Popovca 2010., ukinuto je devet savjetničkih mjesta i ostavljena su tek dva za radio i televiziju.

Rončević je raspoređen na novo radno mjesto u Odjel za istraživanje tržišta što je sa sobom nosilo gubitak određenih povlastica, ali i nižu plaću. Smatrao je da je oštećen i odlučio je tužiti HRT za razlike u plaći i tražiti oko 200 tisuća kuna.

No usred sudskog procesa, dakle bez prvostupanjske presude, HRT se odlučio nagoditi, a slučajno ili ne, Rončević postaje i glavni ekonomist što znači i čovjek s većom plaćom.

Zašto je HRT odlučio ići u nagodbu ako je njegova pravna služba, u trenutku kada je Rončević 'skinut' s mjesta savjetnika i raspoređen na novo radno mjesto, procijenila da eventualni sudski spor ne može izgubiti, nije poznato, jer s Prisavlja o navedenom slučaju ne žele govoriti pozivajući se pritom na Zakon o zaštiti osobnih podataka koji bi navodno mogli povrijediti. Zanimljivo je da je Rončević jedini od devet savjetnika čija su radna mjesta ukinuta odlučio tužiti HRT.

'Načelno možemo reći da Goran Radman, glavni ravnatelj HRT-a, radne sporove zaposlenika i HRT-a nastoji rješavati mirnim putem u cilju poboljšanja međuljudskih i profesionalnih odnosa te radne atmosfere', priopćili su šturo s HRT-a.

Rončević je, podsjetimo, u petak imenovan za glavnog ekonomista, a već u ponedjeljak kad smo ga nazvali bio je na godišnjem odmoru.

'Zašto mi smetate na godišnjem odmoru. Ne mogu ništa komentirati i obratite se kući za ta pitanja', zaključio je.