VODIČ ZA GEJMERSKO DARIVANJE

Pokloni koji će oduševiti svakog gejmera

18.12.2014 u 07:05

Bionic
Reading

Donosimo vam iscrpan vodič kroz blagdanski šoping za gejmere svih uzrasta, u slučaju da ne znate izabrati idealan poklon

Vrijeme darivanja sve nam je bliže. Ako planirate svojim bližnjima kupovati poklone, ovo stvara novu lepezu first world problema. Pogotovo ako je osoba, recimo, gejmer kojem doista nemate pojma što kupiti. Zahvaljujući Gamereportovom kratkom vodiču za blagdansku kupnju, dobit ćete odgovor na pitanje što kupiti svojem omiljenom fanu videoigara.

Najbolje oko ovog vodiča je to da se svi artikli mogu nabaviti u Hrvatskoj. Štoviše, uz svakog od njih navest ćemo i cijenu da ne dobijete srčani udar kada izaberete jedan poklon, a gospođa u dućanu vam pljusne enorman račun na stol. I ono što vam garantiramo naposljetku je to da su ovi pokloni doista hitovi ove sezone.



Za početak spomenimo najpopularnije gejmerske naočale na svijetu - Gunnars. One su specijalno napravljene za poboljšavanje kontrasta i oštrine slike pri igranju te što je najvažnije - smanjuje zamor očiju pri duljem gledanju u ekran. Ukratko, one sprečavaju nastajanje glavobolja, umanjuju naprezanje očnog pri gledanju u monitor te omogućuju daleko ugodniji gejming. Naočale Gunnar Optiks dostupne su u Hrvatskoj i može ih se nabaviti po cijeni od 449 do 897 hrvatskih kuna.

Razer Blackwidow Chroma Ultimate


Drugi prilično razvikani sezonski poklon najnovija je Razerova BlackWidow Ultimate Chroma. Ova mehanička tipkovnica namijenjena je prije svega gejmerima, čemu svjedoči i abnormalno šareno pozadinsko osvjetljenje. Tipkovnica može reproducirati milijune boja, što u principu izgleda dosta dobro... premda je nepotrebno. Realno, čak i bez seksi osvjetljenja Razer BlackWidow je dosta dobar proizvod. Pored tipki koje možete programirati na svaki zamislivi način preko softvera Razer Synapse, Crna Udovica podržava i anti-ghosting, što u principu znači da možete doslovce nasloniti dupe na tipke, a tipkovnica se neće zblesirati, nego registrirati sve što ste stisnuli. Jedini realni problem kod ovog inače predivnog keyboarda je nešto manje predivna cijena. Za Razer BlackWidow Ultimate olakšat ćete se za 1.291 do 1.333 kune.


Treći vrlo koristan poklon za koji vjerojatno niste čuli je takozvani bungee za miš. Ovaj proizvod napravljen je kako bi olakšao korištenje žičanih miševa time da onemogućuje čuveno zapinjanje kabla za rub stola, susjeda, mačetu i tako dalje. Premda koncept možda ne zvuči kao neka revolucija, osjećaj pri korištenju bungeeja doista opravdava investiciju. Proizvođača ovog jedinstvenog pomagala ima dosta, a kod nas su, ovisno o dobroj volji dobavljača, dostupni oni od Razera i Roccata. Razerov ima relativno prihvatljivu cijenu od 150-ak kuna, dok ćete za Roccatov Apuri, koji služi i kao USB hub, platiti u prosjeku 280 krznenih životinjica.

Razer Deathadder


Ako kojim slučajem vašem kućnom gejmeru treba novi miš, na izboru doista ima dosta proizvođača, oblika i cijena. Doduše jedan miš kojeg koristimo već godinama, te koji unatoč činjenici da ga trpaju u srednju klasu i dalje radi više nego savršeno. Njegovo je ime Razer Deathadder. Ovaj naoko jednostavan glodavac pokazao se kvalitetnijim i izdržljivijim od skuplje konkurencije te u novoj inačici u sebi sadrži senzor od suludih 10.000 DPI-ja. Ako želite uštedjeti, nabavite prošlogodišnju ili pretprošlogodišnju verziju. Jedino što ćete izgubiti je broj DPI-ja, što je doista zanemarivo uzmemo li u obzir to da je vjerojatno nećete ni osjetiti. Najnovija Chroma u sebi sadrži čuveno Chroma LED pozadinsko svjetlo te dost' dobro ide uz Razer Black Widow Ultimate Chroma tipkovnicu. Razer Deathadder možete kupiti po cijeni od 512 kuna


Sljedeća na redu su sjedala - jer znamo da je položaj kičme pri dugom sjedenju za računalom dosta važna stvar. Ako tražite doista solidan i udoban uredski stolac sa zapanjujućih deset godina garancije, bacite pogled na Markusa iz Ikee. Napravljen od lako perivih i čvrstih materijala, ovaj lijepo dizajnirani stolac idealan je za dugotrajne gejming seanse. Cijena mu također nije ubitačna. Za ovaj poklon odvojit ćete donekle prihvatljivih 998 kn


Ako doista raspolažete povećom količinom novca, možete i razmišljati o gejmerskom monitoru. Benqov XL2430T iznimno je popularni pro gejmerski LED-monitor sa zapanjujuće jakim kontrastom, podrškom za Nvidia 3D-vision, postavkama za različite vrste igara te luđački visokom radnom frekvencijom od 144 herca. Osim što ima fantastične performanse, opremljen je gomilom USB portova, elegantnom drškom za prijenos te praktičnim malim daljinskim upravljačem. Jedina stvar koja kod ovog monitora nije pretjerano lijepa njegova je cijena. XL2430T košta od 3.299 do 3.850 kn.


Za kraj - slušalice. Ako tražite solidan headset koji biste omiljenom gejmeru poklonili za Božić, ne gledajte dalje od ultraisplativog surround setaLogitech G35. Ovaj po mnogima fantastičan par slušalica odlikuje se solidnom izradom, kvalitetnim zvukom Dolby 7.1, jako dobrim mikrofonom te jako dobrom izolacijom vanjskih zvukova. Ono što ih, barem po nama, čini iznimno privlačnima je cijena. G35 moguće je nabaviti za izuzetno prihvatljivih 825 kuna. U nekim dućanima seže i do 1.100 kuna, no uvjereni smo da ih ondje vjerojatno nećete kupovati.