RAJKO DUJMIĆ:

'Moje zdravstveno stanje je jako loše'

02.03.2015 u 12:30

Bionic
Reading

Neočekivano izbacivanje iz Novih fosila i sudska zavrzlama oko imena toliko su iscrpili Rajka Dujmića da nam je priznao da se nikad nije osjećao tužnije

'Za ona dobra, dobra, dobra, stara vremena', pjevali su Novi fosili, a vremena kad su članovi kultne grupe bili u prijateljskim odnosima sada su prošlost. Sve je počelo nedavnim izbacivanjem Rajka Dujmića iz benda, a kulminiralo posljednjih dana promjenom imena pa bi tako Novi fosili uskoro mogli postati samo Fosili, jer pravo na ime posjeduje Rajko.

Novonastala situacija duboko je uzrujala i iscrpila 60-godišnjeg glazbenika koji se trenutačno nalazi u jako lošem zdravstvenom stanju, fizički i emocionalno. To nam je osim supruge Snježane, potvrdio i sam Rajko.

'Moje zdravlje je veoma narušeno i ne osjećam se dobro. Ovdje je riječ o sagi koja nema ni početka ni kraja. Ja nisam šef Novih fosila, već skladatelj. Ta grupa simbolizira najsretnije dane mog života i života mnogobrojne publike koja je voljela te pjesme i sačuvala ih od zaborava. Moju djecu nitko ne može oteti, a oni mogu svirati i pod imenom Josip Broz Tito, što se mene tiče. Svejedno mi je', rekao nam je Dujmić osvrnuvši se i na tvrdnje članova grupe da u posljednje vrijeme nije mogao normalno funkcionirati.

'Nikad nisam došao u poziciju da sam bespomoćan i da svoj život ne mogu sam organizirati. Svatko od nas ima pravo na mladost i eksperimente, no to ne znači da bi ga baš to tijekom života trebalo obilježiti kao čovjeka', kaže Rajko kojem je želja da sapunicu oko imena Novih fosila s ostalim članovima riješi unutar četiri zida.

'Želim da to riješimo zajedno, kao ljudi, a ne preko novina, društvenih mreža i sudskih procesa', zaključio je 'tata' Novih fosila.