ODŠTETA PET MILIJUNČEKA

Korisnici su rekli dosta te zbog iPhonea podigli tužbu protiv Applea!

31.12.2015 u 09:38

Bionic
Reading

Vlasnici starijih verzija Appleovog iPhonea odlučili su reći dosta! Udružili su se i podigli zajedničku tužbu te od kompanije traže odštetu u iznosu od pet milijuna dolara

Znate oko kad nabavite novi mobitel pa prođe ne baš tako puno vremena te kompanija čiji ste uređaj odabrali predstavi novu verziju uređaja? Pa za nekoliko mjeseci još jednu pa još jednu? Takav scenarij pogodi svakog kupca mobitela ili nekog sličnog gadgeta i uobičajeno ne bi bilo ništa neobično da stari uređaji nadogradnjom na nove verzije operativnih sustava ne postanu gotovo neupotrebljivi.

U New Yorku stotinjak tužitelja udružilo se i predvođeni čovjekom imena Chaim Lerman odlučili su podići tužbu protiv Applea. Svi tužitelji vlasnici su uređaja iPhone 4S, a koji im je postao gotovo neupotrebljiv nakon što su sustave svojih mobitela nadogradili na iOS 9.

U tužbi navode da ih Apple nije upozorio da će im se mobitel toliko usporiti da im ne preostaje ništa drugo nego koristiti ga usprkos svemu ili da izdvoje nekoliko stotina dolara za nabavku novog iPhonea.

Također zamjeraju Appleu to što nije korisnicima omogućio jednostavno vraćanje starih verzija iOS-a na mobitele kojima nova verzija usporava uređaje.

Tužitelji od Applea zahtijevaju odštetu u ukupnom iznosu od pet milijuna dolara, a detalje tužbe možete pročitati na ovoj poveznici