MILANOVIĆ NA RTL-u

'Protokol je poza i zato nisam bio na svečanoj sjednici u Saboru'

26.06.2016 u 00:11

Bionic
Reading

Zoran Milanović, šef SDP-a, gostujući u emisiji 'RTL Danas' pojasnio je zašto nije bio na svečanoj sjednici u Saboru povodom Dana državnosti, zašto je izbjegao prijem kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, kao i s kim SDP planira u partnerskom odnosu izaći na izbore

'Bio sam na Mirogoju, od protokola se sklanjam, u protokolu sudjelujem minimalno, koliko moram. Sabor posljednjih dana nije najomiljenije mjesto hrvatskih građana. Protokol je etiketa, poza, frazeologija, a dok nisam u izvršnoj vlasti, i ne moram ići. Iz istog razloga nisam išao kod predsjednice jer nisam išao ni proteklih godina', kazao je Milanović.

Upitan, s obzirom na to da mu se zamjera njegov karakter, može li si uoči izbora priuštiti takav nastup, Milanović je kazao da bi razgovarao o sadržajnim reformama, a ne o svom karakteru te da ipak uspijeva već devet godina ispraćati predsjednike HDZ-a.

Treba biti i oportunist pomalo, držati svoje vrijednosti i pomalo se prilagođavati protivniku i prilagođavati njega sebi', istaknuo je Milanović, dodavši da je on bio drugačiji kad su HDZ vodili Sanader, Kosor ili Karamarko.

Na pitanje jesu li pohvale koje je izrekao na račun kandidata za šefa HDZ-a Andreja Plenkovića pila naopako, predsjednik SDP-a je kazao da o tome nema govora i da je tome naprosto tako.

Najavio je da će u kampanji izaći s nastavkom svega što su radili dok su bili na vlasti i sa svim dobrim projektima koje su imali.

Upitan tko će im biti koalicijski partneri i je li u kombinaciji HSS, Milanović je kazao da je odluka na njima, da su oni stari partneri, ali i da je jasno da ih je HDZ izvarao.

'S HSLS-om nećemo ići jer ta stranka više ne postoji i žalosno je na što je ta stranka spala', istaknuo je Milanović. Cijeli intervju možete vidjeti u videoprilogu.