SLIKA STARA 18 GODINA

Bojana Gregorić Vejzović: Ovako smo se zabavljali devedesetih

27.10.2016 u 15:47

Bionic
Reading

Otkako je otvorila profil na Instagramu, Bojana Gregorić Vejzović svaki dan oduševljava svoje pratitelje novim fotografijama. Ovih dana objavila je jednu snimljenu prije 18 godina, na kojoj je u društvu s Goranom Bareom i Damirom Urbanom. U to vrijeme lijepa glumica, osim što je pohodila rock koncerte, imala je zadovoljstvo surađivati s glazbenicima koje je cijenila. Uoči sutrašnje predstave 'Kolovoz u okrugu Osage' svojim fanovima je priuštila još jednu atrakciju, fotografiju i videosnimku preobrazbe za vrijeme te predstave

'To su moji kazališni počeci, tako da mi tadašnji izmiješan osjećaj sreće i iščekivanja danas izmami osmijeh na lice', kaže Bojana. Fotografija na kojoj pozira s rokerima Goranom Bareom i Damirom Urbanom te Ilijanom Lončar nastala je u predvorju kazališta Gavella dok su pripremali predstavu 'Rock and roll'.

'Od ekipe nedostaju Jakša Borić i Emil Matešić, koji su igrali u predstavi, a koju je Emil i režirao. Sjećam se kako su Bare i Urban bili zbunjeni na početku, kada im je Emil rekao da radimo plesnu predstavu. I rečenica: 'Kak' ćete vi plesat' na to naše?' (smijeh) Bilo je uloženo puno truda i vremena u tu predstavu. S njom smo bili i na gostovanjima u Nizozemskoj i obišli neke lijepe festivale suvremenog plesa', prisjetila se Bojana.

Danas, kaže, češće sretne tu rokersku ekipu na tramvajskim stanicama nego što se stignu družiti. 'Kad klinci završe fakultete, onda ćemo, kao penzići, obnoviti druženja. Možda Gobac i ja ponovimo zajedničku proslavu rođendana. Primjerice, mojeg 70., a njegovog 78., pa da vidiš rock and rolla! Nadam se da nećemo trebati štake i ostala pomagala, ali ni to nas ne bi spriječilo da dobro zatulumarimo', kaže kroz smijeh. Dodaje kako suprug Enes i ona danas rado odu na koncerte kada im to dopuste obaveze.

'Vodili smo klince na Sars i bilo je ludo', pohvalila se.


Osim nostalgične fotografije, kojom se prisjetila nekadašnjih vremena, Bojana je na svom profilu na Instagramu objavila video jer se veseli sutrašnjoj predstavi 'Kolovoz u okrugu Osage'. 'Riječ je o Gavellinom hitu koji je na repertoaru već treću sezonu, zbog čega smo beskrajno ponosni. Cijeli ansambl igra s guštom, a na repertoaru smo uglavnom petkom i subotom jer sadržaj nije za mlade od 16 godina', pojasnila je.

Bojana je snimila zanimljiv video koji je postavila na Instagramu, a koji pokazuje kako nastaje šminkanje za predstavu.

'Brze kazališne promjene znaju biti stresne, ali i beskrajno duhovite, pogotovo ako nešto krene krivo. (smijeh) Zahvaljujući cijelom timu sjajne tehnike, sva ta magija profunkcionira. Ovim videom sam htjela zaintrigirati ljude i potaknuti ih da dođu na predstavu, a pokazala sam kako se Barbara Weston Fordham iz pristojne ženice pretvara u osobu koja fizički propada. Prešminkavanje se odvija u dvije i pol minute i to zahvaljujući našoj Danijeli Pavlek, šefici šminke, a glumačku transformaciju neka vaši čitatelji dođu pogledati u kazalište Gavella, garantiram im odličnu predstavu', ističe Bojana.