uoči premijere

[FOTO/VIDEO] Hymer predstavlja ekskluzivni terenski kamper Venture S, jedinstveni off-roader za najhrabrije

29.08.2022 u 15:34

Bionic
Reading

Sa svojom kompaktnom dužinom vozila, uskom karoserijom vozila i upečatljivom off-roader estetikom, Venture S utjelovljuje potpuno novu kategoriju vozila

Kada je konceptno vozilo Hymer Vision Venture predstavljeno na Caravan Salonu 2019., tradicionalni proizvođač kampera iz njemačkog Bad Waldseea predstavio je hrabar odgovor na trenutne i buduće trendove u industriji i otkrio kako bi kamperi mogli izgledati 2025.

Ta vizija sada postaje stvarnost jer Hymer slavi tržišno lansiranje novog kamper modela Venture S. Obiluje inovacijama kao što je jedinstveni Instant Loft – pneumatski krov s klizećim krovom koji uključuje integrirano stubište – kao i upečatljiva stražnja vrata s Infinity zaslonom od pravog stakla koja nudi panoramski pogled od 180 stupnjeva i ekskluzivnim sunčalištem, Venture S je jednostavno kamper u klasi za sebe.

Hymer predstavlja ekskluzivni terenski kamper Venture S Izvor: Promo fotografije / Autor: Hymer

Hymer Venture S off-roader

Kao ekskluzivno opremljen terenski automobil za dvije osobe, Venture S, prema proizvođaču, obećava 'slobodu bez kompromisa'. Sa svojom kompaktnom dužinom vozila, uskom karoserijom vozila i upečatljivom off-roader estetikom, Venture S utjelovljuje potpuno novu kategoriju vozila.

Sve su ceste otvorene za Venture S zahvaljujući snažnom podvozju Mercedes-Benz Sprintera kao i standardnom pogonu na sve kotače i tzv. gumama 'čavlericama'. Shema boja Stone Grey siva ili Sea Blue Metallic plava krasei i karoseriju i kabinu te, u kombinaciji s dizajnom u obliku saća, osigurava nepogrešiv izgled.

Zahvaljujući potpuno novom konceptu rasporeda, Hymer je uspio revolucionirati životno iskustvo u modernom kamperu. Otvara se potpuno nova dimenzija 'kombi života' na dvije razine, koju karakteriziraju najviši standardi udobnosti, dizajna i funkcionalnosti.

Living

Vrhunac u stražnjem dijelu Venture S nalik na dnevni boravak je Infinity Screen izrađen od pravog stakla, koji okružuje sve tri strane udobnog stražnjeg prostora za sjedenje i pruža nevjerojatan pogled dok unutrašnjost preplavljuje dnevnim svjetlom. U kombinaciji sa zidnom oblogom od filca stvara skladan interijerski ambijent. Kada se ne koristi, podesivi stol sa svojom čvrstom bambusovom pločom može se lako preklopiti i spremiti ispod klupe. Za lijepog vremena, otvorena stražnja vrata Venture S dodatno proširuju životni prostor, otvarajući privatnu sunčanu palubu u stilu jahte za nesmetan pogled na krajolik ili sjedalo u prvom redu uz jezero.

Spavanje

Venture S također ne ostavlja nedostatke želja u pogledu udobnosti spavanja. Zahvaljujući snažnom kompresoru, pop-top krov se potpuno napuhne za manje od tri minute i štiti vas od buke, svjetla i temperaturnih razlika dok spavate zahvaljujući inovativnom dvokomornom sustavu. Čvrstoća madraca može se čak individualno prilagoditi putem aplikacije Hymer Connect.

Udobne stepenice u Venture S omogućuju lako penjanje na vaš 'gornji kat' i mogu se sigurno koristiti u mraku zahvaljujući osvijetljenim stepenicama. Štoviše, pretinci integrirani u stepenice pružaju dodatni prostor za pohranu. Pametne mogućnosti pohrane i punjenja za pametne telefone, e-knjige itd. dodaju završni dodir vašoj posvećenoj 'razini opuštanja'.

Kuhanje

U kamperu Venture S kuhanje je užitak zahvaljujući modernoj, potpuno opremljenoj čajnoj kuhinji s elegantnim, mat crnim elementima. Njegov središnji dio je multifunkcionalna stijenka koja vam omogućuje da prilagodite raspoloživi prostor za pohranu u obliku kuka, polica i spremnika. Ladica s spremištem za dasku za rezanje produžuje kuhinjsku radnu površinu.

Sve namirnice i posuđe koje je potrebno za izvrstan catering na brodu mogu se pohraniti u praktični sustav kutija za pohranu. Moderan dizajn interijera je više nego dubok - Hymer koristi inovativne materijale u Venture S kako bi osigurao optimalnu ravnotežu funkcije, izgleda i težine.

Na primjer, metalna površina radne ploče iznenađuje svojom mekoćom i mat završnom obradom, što sprječava odsjaj tijekom vožnje. Također je otporan na otiske prstiju i ogrebotine. Pozadinska ploča izrađena je od kompozita čvrste površine na bazi kamena u prahu. Gotovo se ne razlikuje od konvencionalnih pločica u smislu svog izgleda i dojma, dajući kuhinji stilski štih.

Tuširanje

Zahvaljujući pametnom konceptu iskorištenja prostora, Venture S ima dvije sanitarne prostorije u jednoj. U jednom pokretu, kupaonica – uključujući opcijski keramički WC, umivaonik, ogledalo i ugradbene ormariće – može se transformirati u još veću kupaonicu s tušem u razini poda. Izgledom i osjećajem koji podsjećaju na pravi škriljevac, novi završni sloj namještaja 'Slate Light Rocks' uvjerava jedinstvenim osjećajem pravog prirodnog kamena. Također je robustan i jednostavan za čišćenje. Fres od 120 litara h spremnik za vodu omogućuje vam uživanje u dugom tuširanju ili putovanje čak i dalje 'izvan mreže'.

Rad

Venture S uključuje jedinstveni koncept kućnog ureda za svakoga tko želi kombinirati samodostatno putovanje s mogućnošću rada u pokretu. Za nekoliko sekundi, stol integriran u bočni zid iza suvozačevog sjedala može se postaviti kao individualna radna stanica ispod fleksibilnog krovnog prozora, stvarajući savršeno okruženje za fokusiran rad neovisan o lokaciji.

  • +11
Hymer Venture S Izvor: Promo fotografije / Autor: Hymer

Nadalje, vaš rad nikada neće biti ometen nedostatkom energije – zahvaljujući tri solarna panela od 115 W na krovu Venture S kao i šest strateški postavljenih unutarnjih 230 V utičnica i osam USB priključaka. U kombinaciji s Hymer Smart Battery System 2.0 i 320 Ah litijevim baterijama, kao i standardnim inverterom, možete uživati ​​do 10 dana samodostatnosti bez da ostanete bez snage.

Multimedija i ugrađena elektronika

Venture S opremljen je mobilnim Sonos pametnim zvučnikom koji se može fleksibilno pričvrstiti na zidne ploče, tako da možete uživati ​​u svojim omiljenim melodijama čak i na najudaljenijim lokacijama. Projektor koji uključuje platno i zidni nosač – opcija po prvi put u Hymer vozilu – savršen je izbor za nezaboravne filmske noći dok ste na putu.

Viseća svjetla i svjetla za čitanje također se mogu postaviti na razna mjesta u cijelom vozilu, tako da možete stvoriti pravo svjetlosno ugođaj gdje god se odlučite opustiti. Dobro osmišljen koncept rasvjete s ambijentalnom rasvjetom na više razina (uključujući rasvjetu postolja) čini unutrašnjost Venture S izuzetno prostranom i prostranom.

U skladu sa svojim vizionarskim akreditivima, povezivost na vozilu prirodno igra glavnu ulogu u novom Venture S. Vozilo je kompatibilno s Hymer Connectom – različitim se komponentama stoga može upravljati centralno putem pametnog telefona ili ugrađenog 7-inčnog zaslona osjetljivog na dodir.