ZA ŠTIĆENE OSOBE

[FOTO/VIDEO] Klassen Range Rover Autobiography LWB SV: Produžena luksuzna neprobojna limuzina

29.04.2020 u 08:59

Bionic
Reading

Njemački tuner Klassen preradio je ovaj britanski klasični luksuzni model učinivši ga dužim, još luksuznijim i otpornim na metke

Njemački turner automobila, tvrtka Klassen poznata je po posebno dorađenim izvedbama marki Mercedes-Benz i Maybach, pretvarajući ih u još raskošnije službene državničke automobile. Jedan od takvih primjera preuređena je V-klasa, kao i Mercedes Sprinter, pretvoren u luksuznu XXL 'čahuru'.

Međutim njemački tuner nije ograničen samo na marke iz Stuttgarta, jer se u katalogu njihovih prerada nalaze i marke poput Lexusa, Bentleyja, Rolls-Roycea, a najnoviji uradak im je Ranger Rover Autobiography LWB SV pretvoren u grandioznu limuzinu. Ovaj model trebao je imati svjetsku premijeru na otkazanom salonu automobila u Ženevi u ožujku.

Iz fotografija i videosnimaka vidljivo je da su produžili karoseriju Range Rovera kako bi omogućili dodatni unutrašnji prostor. Ukupna dodana duljina ovog Klassen Range Rovera je 1016 milimetara, pa je sada ovaj model dug 6215 mm, dok je dužina međuosovinskog razmaka produžena na 4136 mm. Standardna izvedba ima međuosovinski razmak od 3120 mm. S tim limuzina Range Rover dobiva prostor u stražnjem dijelu kabine za četiri sjedala, koja se mogu konfigurirati u po dva para sjedala okrenuta jedno drugom. Ako ih to ne zanima, kupci se mogu odlučiti za samo dva sjedala s gotovo beskonačnim prostorom za noge, a uključen je i digitalni ekran. Težina ovog vozila je 4900 kilograma.

Klassen Range Rover Autobiography LWB SV Izvor: Promo fotografije / Autor: Klassen

Ali ono najbolje u limuzini Klassen Range Rover nije ograničeno samo na rastegnuto tijelo. Cijelo vozilo ima razinu balističke zaštite VR8, a sposobno je izdržati paljbu metaka kalibra 7,62x39 mm i 7,62x51 mm ispaljenih s udaljenosti od 10 metara. Pojačanje šasije, aktivni sustav za gašenje požara i takozvani 'labirinti' na svim vratima vozila dodatno povećavaju razinu sigurnosti.

Vjetrobransko staklo i zadnji prozor također imaju integrirano grijanje. Posebno su dizajnirani mehanizmi za podizanje prozora i teške šarke na vratima.

Klassenova tehnologija zaštite vozila nazvana je Bunker Izvor: Promo fotografije / Autor: Klassen

Poseban sustav omogućuje opskrbu kisikom za disanje putnicima unutar kabine, neovisnom o onom vanjskom. Radi se o sustavu dovoda kisika u nuždi (ESS II), a koji je specijalizirana tvrtka Dräger uvela 2004. godine i unaprijedila 2011. godine te osigurava putnicima svjež zrak za disanje (300 bara, u skladu s DIN EN 12021) nekoliko minuta u slučaju napada plinom. Vozač aktivira navedeni sustav s kisikom, a ventil spremnika komprimiranog zraka otvara se pritiskom na tipku. Regulator tlaka dozira zrak za disanje, a tlak u kabini minimalno je povišen.

Što je još bolje, ovo vozilo također je opremljeno setom neprobojnih guma razvijenih u Klassenu, a koje jamče mobilnost do 80 kilometara na sat i vožnju na udaljenosti do 80 kilometara.

Naravno, kao i svako vozilo koje je Klassen modificirao, limuzina Range Rover XXL ne može biti jeftina, pa opcijski dorađeno vozilo može doseći cijene do 750.000 eura. S druge strane, mnogima novac nije upitan, pogotovo ako se radi o službenom državničkom automobilu i značenju osoba prevoženih njime.

  • +23
Klassen Range Rover Autobiography LWB SV Izvor: Promo fotografije / Autor: Klassen