VEĆI I OPREMLJENIJI

Mercedes pokazao novi CLA Coupe koji izgleda kao mali CLS

09.01.2019 u 10:57

Bionic
Reading

Proizvođači automobila možda sve više zaziru od tradicionalnih automobilskih salona, no zato sve češće predstavljaju nove modele na nekarakterističnim događanjima - poput sajma potrošačke elektronike u Las Vegasu

CES je ove godine poslužio kao podloga za Mercedesovo lansiranje novog CLA Coupea. Riječ je zapravo o kompaktnoj limuzini s povijenom krovnom linijom, no pojam karoserijskog oblika ‘Coupe’ odavno je proširen i na SUV-ove s dva para vrata, pa ga onda valjda i CLA s pravom koristi.

Mercedes je drugu generaciju CLA predstavio u izvedbi CLA 250 s dvolitrenim četverocilindričnim benzincem od 225 KS i 350 Nm.

Nijemci su propustili navesti podatke o svim motorima koji će pokretati kompaktni kupe, napomenuvši tek kako će se pod poklopcem naći gotovo čitava gama koja pokreće A-klasu.

Kupci će pak moći birati između ručnog i automatiziranog mjenjača s dvije spojke. Uz nadoplatu će također biti dostupan i pogon na sva četiri kotača.

Novi CLA znatno je porastao u svim smjerovima, te ima duži međuosovinski razmak i širi tag kotača.

Začudo, službeni podaci pokazuju da se prostor za noge putnika sprijeda skratio za milimetar dok se onaj za putnike straga povećao za istu vrijednost. Prtljažnik je, pak, 10 litara manji od onog kod prethodne generacije te iznosi 460 litara.

Očekivano, automobil je nakrcan elektronikom. Uz par sedam-inčnih displeja, koja mogu biti povećana i na 10,25 inča, tu su kontrole gestama, Burmesterov audio sustav i paleta sigurnosnih sustava poput polu-autonomne funkcije, automatskog kočenja, pomoći pri prestrojavanju, te pomoći pri kočenju.

Automobil u prodaju kreće početkom svibnja.

  • +10
Mercedes CLA Izvor: Promo fotografije / Autor: Mercedes