PREMIJER VUČIĆ

'Nemamo ništa protiv Jane, ali tražimo isto za Knjaz Miloš'

05.10.2015 u 16:01

Bionic
Reading

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić u ponedjeljak je izjavio kako je Srbija potpuno otvorila tržište za hrvatske kompanije i da traži 'barem upola takve uvjete i za srbijanske kompanije'

Prilikom otvaranja nove proizvodne linije tvornice keksa Bambi u Požarevcu, istaknuo kako se na policama srbijanskih supermarketa ne mogu naći proizvodi poput domaće mineralne vode Knjaz Miloš, ali se mogu naći svi ostali.

Vlada Srbije će, dodao je, raditi s hrvatskim prijateljima na tom poboljšanju, ali je prijetio da kada 'netko zarađuje ogroman novac u Srbiji, treba osigurati minimalne uvjete srbijanskim kompanijama u svojoj zemlji'.

'Nemamo mi ništa protiv Jane, Jamnice i drugih kompanija, ali srpski Knjaz Miloš je negdje u kutu i to se manje prodaje, a u njihovim zemljama se uopće ne prodaje', naveo je Vučić.

'Kao predsjednik vlade uopće se ne plašim odgovora, ovakvih i onakvih, jer smo mi ponudili kompletno naše tržište - kao na dlanu i dali im punu slobodu funkcioniranja i rada u našoj zemlji i čak i ne tražimo tako dobru i čistu situaciju kao u Hrvatskoj. Samo tražimo da naše uspješne kompanije rade barem 50 posto u onakvim kapacitetima i pod onakvim uvjetima kako mi njih puštamo da rade u Srbiji', naglasio je Vučić zaključivši da je to pošten način za pregovore.