MLADEN HRGAREK

Kako posluje tvrtka čovjeka zbog kojeg je Milanović ispitivan u DORH-u

19.07.2016 u 07:47

Bionic
Reading

Direktor agencije za odnose s javnošću Madison Consulting Mladen Hrgarek u kratkoj izjavi za tportal potvrdio je da ga je DORH ispitivao o poslovnim odnosima SDP-a, Madisona i tvrtke Intergrafika. Međutim, više od toga nije bio spreman otkriti. Što otkrivaju brojke o poslovanju Madisona i tko su im još klijenti osim SDP-a?

'Na pitanje institucija ja sam odgovore dao na mjestu i na način na koji to propisuje pravna država', rekao nam je Hrgarek.

Od njemu bliskih osoba doznajemo kako on nije podnio prijavu protiv predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, već je s njim prvo kontaktirala policija.

Podsjetimo, čitava se priča zakotrljala nakon što je Jutarnji list objavio kako je Hrgarek optužio Milanovića da je od njega 2009. zatražio da preko fiktivnih računa isplaćuje Igoru Kneževiću, prijatelju šefa SDP-a i vlasnika obrta Intergrafika, 15.000 kuna mjesečno.

DORH je ispitao Milanovića zbog tih optužbi, ali je prijava na kraju odbačena kao neosnovana

IZ SDP-ovih redova se sad može čuti kako je Hrgarek sve to pokrenuo da bi se osvetio jer je u travnju ove godine SDP raskinuo ugovor s njegovom agencijom.

Milanović je prilikom davanja iskaza za DORH izjavio kako je suradnja raskinuta jer Madison u zadnje dvije godine nije opravdao produljenje ugovora.

Suradnja Madison Consultinga i SDP-a počela je još u vrijeme pokojnog Ivice Račana 2004. godine. U tih 12 godina agencija nije radila ni s jednom drugom političkom strankom. Direktorica strateških komunikacija Madisona Zinka Bardić od 2012. do 2014. bila je savjetnica Milanovića.

Madison se ubraja među sedam, osam najvećih domaćih PR agencija. Prošlu godinu završio je s 5,1 milijun kuna prihoda, što je rast od 10 posto u odnosu na 2014. Uredno posluje s dobiti koja je lani iznosila 826.500 kuna. Prema podacima s portala Poslovna Hrvatska Madison ima 12 zaposlenih čija je prosječna plača 6.600 kuna.

Tvrtka je prezadužena jer su zbirno kratkoročne i dugoročne obaveze veće od ukupnog kapitala koji iznosi 3,5 milijuna kuna

Raskid ugovora sa SDP-om, koji je navodno mjesečno Madisonu donosio dok je Bardić radila za Milanovića oko 60.000 kuna, a nakon toga 30.000 kuna, ne bi previše trebao uzdrmati agenciju. Klijenti su joj brojne domaće i strane kompanije, među ostalim Nestle, DM i Gigaset

Madison Consulting je osnovan 1999. godine. Uz Hrgareka, kao vlasnik je u Sudski registar upisan zagrebački odvjetnik Davor Kustec