Županijski sudu u Varaždinu

Oslobađajuća presuda bivšem šefu HEP-a Zlatku Koračeviću

25.06.2021 u 17:48

Bionic
Reading

Bivši HNS-ov saborski zastupnik Zlatko Koračević na Županijskom je sudu u Varaždinu oslobođen je u petak optužbe da je zloupotrijebio povjerenje u gospodarskom poslovanju 2010. i 2011. godine jer nije dokazano da je počinio djela za koja ga se optužuje

Zlatko Koračević, optužen je da je Anđelku Vulami, direktoru trgovačkog društva AV Inter d.o.o., s kojim je vodio poslovanje tog društva, naložio da mu s računa društva isplati novčana sredstva, bez namjere da ih vrati. U optužnici je navedeno da mu je 25. svibnja 2010. isplaćen iznos od 50.000 kuna te 31. svibnja 2011. iznos od 80.142 kune.

Presudom je oslobođen jer nije dokazano da je počinio djela za koja ga se optužuje odnosno u gospodarskom poslovanju povrijedio dužnost zaštite tuđih imovinskih interesa i na taj način pribavio drugoj osobi znatnu protupravnu imovinsku korist, a onome o čijim je imovinskim interesima bio dužan brinuti prouzročio znatnu štetu.

Glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu Igor Pavlic potvrdio je za Hinu da je Županijsko državno odvjetništvo uložilo žalbu na današnju presudu.

Koračević je kao kadar HNS-a za vrijeme Milanovićeve vlade bio predsjednik Uprave HEP-a od svibnja 2012. do svibnja 2013. kad je smijenjen.