WOMEN IN ADRIA

Izabrane najbolje poduzetnice u 2016. godini

15.11.2016 u 14:43

Bionic
Reading

Na konferenciji koju je u povodu Svjetskog dana poduzetnica organizirala mreža poduzetnica i poslovnih žena Women in Adria dodijeljene su nagrade najboljim ženama u poduzetništvu

Najvažnija nagrada, ona s nazivom Inspirativna poduzetnica 2016., dodijeljena je Lidiji Karagi i Aniti Cvetić Oreščanin, osnivačicama tvrtke Poslovna inteligencija koja se bavi implementacijom analitičkih sustava i strateškim savjetovanjem u području ICT-a.

Najboljom Start-up poduzetnicom godine proglašena je molekularna biologinja Anita Bušić, vlasnica i direktorica tvrtke Live Good, koja je razvila BodyRecog, platformu za analizu i mjerenje ljudskog tijela.

Mirjana Brlečić, direktorica i vlasnice tvrtke Priroda liječi primila je nagradu za Perspektivnu poduzetnicu godine. Ta se farmaceutkinja pri proizvodnji kozmetičkih proizvoda Nikel posvetila pročišćavanju kozmetike, tj. stvaranju proizvoda koji sadrže samo aktivne komponente bez dodataka koji nepotrebno opterećuju kožu te mogu izazvati alergijske reakcije.

Mikro poduzetnicom 2016. godine proglašena je Ranka Grgić Posavec iz tvrtke Lumaris studio. Ona je u središtu Zagreba otvorila trgovinu hrvatskih produkt dizajnera Take me home