'HRVATSKI MENI'

Metro poziva domaće poljoprivrednike i proizvođače hrane na suradnju

09.07.2020 u 11:34

Bionic
Reading

Trgovački lanac Metro Cash&Carry Hrvatska je u sklopu projekta "Stvoren za hrvatski meni" pozvao na partnerstvo domaće proizvođače, uzgajivače i poljoprivredna gospodarstva, u sklopu kojega bi plasirali svoje proizvode putem Metro-ovih prodajnih centara, izvijestili su u četvrtak iz tog trgovačkog lanca

Zainteresirani domaći proizvođači, uzgajivači i poljoprivredna gospodarstva mogu se javiti putem obrasca dostupnog na Metro-ovoj internetskoj stranici, s kratkim opisom organizacije, kontakt podacima i ponudom.

Metro će nakon pregleda pristiglih ponuda kontaktirati sa zainteresiranim lokalnim dobavljačima, navodi se u priopćenju.

Iz Metroa navode kako gotovo 80 posto njihovih dobavljača svježeg voća i povrća čine hrvatski proizvođači te da udio hrvatskih proizvoda u Metro-ovoj vlastitoj robnoj marki trenutno iznosi 50 posto.

"Metro surađuje s brojnim restoranima i hotelima diljem Hrvatske te domaćim dobavljačima možemo osigurati pristup velikom broju profesionalnih kupaca iz HoReCa sektora, koji inzistiraju na sljedivosti i svježini visokokvalitetnih namirnica", kazao je predsjednik Uprave Metro Hrvatska Thierry Guillon-Verne.

Naveo je i kako primjećuju trend rasta potražnje za domaćim proizvodima.