GURMANSKA DIJETA

Nestle ulazi u borbu s proizvođačem čudotvornih lijekova za mršavljenje, ovo im je plan

20.10.2023 u 15:26

Bionic
Reading

Prehrambeni div Nestle navodno razvija proizvode usklađene s lijekovima za mršavljenje poput Ozempica. Ovaj potez dolazi u trenutku povećane zabrinutosti da bi ti lijekovi mogli negativno utjecati na prodaju hrane. Cilj Nestlea je stvoriti proizvode koji nadopunjuju lijekove i promiču zdrave prehrambene navike

Prema Forbesu, izvršni direktor Nestlea Mark Schneider najavio je da razvojem novih proizvoda želi pomoći potrošačima da ostvare svoje ciljeve mršavljenja, a da i dalje uživaju u ukusnoj hrani. Fokus će biti na stvaranju hranjivih proizvoda koji ne žrtvuju okus.

Predviđa se da će globalno tržište kontrole tjelesne težine dosegnuti 206 milijardi dolara do 2024., prema istraživanju Grand View Researcha. Lijek tvrtke Novo Nordisk, Ozempic, doživio je značajan uspjeh na tržištu, potaknuvši druge tvrtke da istraže slične mogućnosti.

Nestleova odluka da uđe u ovaj prostor može se smatrati načinom nadoknade potencijalnih gubitaka u svom osnovnom prehrambenom poslovanju. Međutim neki analitičari izražavaju zabrinutost da bi širenje tvrtke u farmaceutsku industriju moglo kanibalizirati prodaju hrane.

Unatoč tim rezervama, Nestle je i dalje optimističan. Izvršni direktor Schneider vjeruje da postoji prilika za razvoj proizvoda koji su kompatibilni s lijekovima za mršavljenje i podržavaju ljude koji žele smršaviti.

Nestleov prelazak na tržište mršavljenja predstavlja strateški napor da diversificira svoju ponudu proizvoda i kapitalizira sve veći interes potrošača za zdravlje i dobrobit. Ako bude uspješan, ovaj pothvat ne samo da bi mogao biti od koristi tvrtki, već bi mogao doprinijeti javnom zdravlju.