crna kronika

Privedeni zbog smrti Makaranke ima dosje: Supruginom glavom udarao je o frižider

30.04.2024 u 06:31

Bionic
Reading

U Splitu čekaju nalaze obdukcije nesretno preminule 73-godišnje Makaranke koja je jučer zvala policiju i prijavila im napad na nju i psa. U Zrinsko-Frankopansku ulicu upućena je policijska patrola, no tamo su zatekli djelatnike Hitne pomoći kako pokušavaju reanimirati nesretnu ženu. Nisu uspjeli

Policija je ubrzo u postaju privela 40-godišnjeg Lj. M. Jutros je predan pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za prouzročenje smrti iz nehaja. Slijedi mu ispitivanje u Državnom odvjetništvu i sasvim izvjesno određivanje istražnog zatvora budući da ima dosje koji uključuje i kaznene postupke zbog krađa i nasilja, piše Dalmatinski portal.

Prije četiri godine osuđen je na devet mjeseci zatvora zbog obiteljskog nasilja nad nevjenčanom suprugom. Udarao je njezinom glavom o frižider. Kaznu od šest mjeseci je postrožio viši sud uvaživši argumentaciju Državnog odvjetništva i raniju osuđivanost na štetu iste osobe.

Jučer u trenutku uhićenja, nešto iza 11 sati, bio je alkoholiziran. Neslužbeno doznaje Dalmatinski portal da se radi o koncentraciji alkohola većoj od 2 promila.