KALENDAR ZA 2013.

Bez koga ne mogu Nikolina Pišek i Nina Badrić?

06.12.2012 u 14:33

Bionic
Reading

Da bi cijela sljedeća godina bila u znaku udomljavanja te potaknula sve one koji mogu primiti još jednoga člana u svoju obitelj, azil Dumovec je odlučio snimiti kalendar i uključiti u snimanje dvanaest poznatih osoba koje imaju psa te su na neki način javnosti poznate kao ljubitelji životinja

Sklonište za nezbrinute životinje u Dumovcu, iako jedno u nizu sličnih, postalo je svojevrstan sinonim za sve one koji pokušavaju spasiti i maknuti s ulice ili pak udomiti neku napuštenu i nesretnu životinju. Uz česte akcije koje Sklonište provodi, poput 'Udomljavanje je fora' na glavnom zagrebačkom trgu, u svojim kampanjama redovito kao promotore koristi poznata lica s estrade, iz kulture i sporta.

S obzirom na mnoge obitelji koje se moraju odreći svojih četveronožnih prijatelja zbog, nažalost, nepovoljnih financijskih prilika u državi, koliko god truda ulagali - ostavljenih i nezbrinutih pasa i mačaka svakog je dana sve više.

Da bi cijela sljedeća godina bila u znaku udomljavanja te potaknula sve one koji mogu primiti još jednoga člana u svoju obitelj, Dumovec je odlučio snimiti kalendar i uključiti u snimanje čak dvanaest osoba koje imaju psa te su na neki način javnosti poznate kao ljubitelji životinja.

Zvijezde snimanja pred objektivom Maje Kljajić, i same vlasnice udomljenog psa, svakako su bili četveronošci iz Dumovca, a svaki je pas odabran po karakteristikama koje su na neki način kompatibilne s osobom s kojom je fotografiran.

Tako je Nina dobila svog Brita, Jelena Marion, Tatjana Belu, Barbara Slavu, Nikolina Silvu, Tihana Frku, Renata Brocka, Nataša Dariju, Luka Suča, Dubravko Haryja, Kristina Zaksa te Viktor svoju Aggie. Neke su simpatije nastale na ovom snimanju prerasle i u trajno prijateljstvo.