PROTIV PREDRASUDA

Musliman ponosno dijeli zagrljaje na ulicama Manchestera

29.05.2017 u 13:19

Bionic
Reading

Baktash Noori, 22-godišnji musliman iz Manchestera, samo dan nakon napada bombaša samoubojice na koncertu u ovom gradu hrabro je stao na ulicu kako bi iskušao povjerenje svojih sugrađana

Baktash kaže da će uvijek postojati nekolicina idiota čije mu je djelovanje neprihvatljivo, a zbog kojih će on kao pripadnik iste zajednice, vjerske ili rasne, biti krivo optuživan.

Kako bi provjerio razinu povjerenja samo dan nakon kukavičkog napada stao je na Trg svete Anne, mjesto na koje su građani donosili cvijeće za stradale na koncertu Ariane Grande, i povezanih očiju tražio zagrljaj svojih sugrađana u Manchesteru.

Pokraj sebe je stavio natpis 'Musliman sam i vjerujem ti. Vjeruješ li ti meni dovoljno za zagrljaj?'. U sat vremena prišlo mu je i zagrlilo ga oko 150 ljudi.

'Neki su mi rekli 'to nam puno znači, hvala ti', dok su drugi bili prilično tužni i pustili suzu, istovremeno čineći i mene vrlo tužnim', kaže Baktash i objašnjava da je prekrasan osjećaj povezati se s nepoznatom osobom a da je ne vidite.

No najbolji osjećaj od svega je, kaže, to što mu nitko nije rekao ništa negativno.