NEKRETNINE SLAVNIH

Stalloneova vila, spomenik Rockyju

12.07.2022 u 08:27

Bionic
Reading

Američki glumac, scenarist, redatelj i producent Sylvester Stallone, zna to svaki filmofil, bio je triput nominiran za Oscara ali ga nikada nije osvojio. Dvaput je bio nominiran i za nagradu BAFTA, s istim rezultatom, dok je triput bio i na popisu kandidata za Zlatni globus, gdje je napokon i uknjižio jednu nagradu

Ipak, u svojoj je karijeri zvijezda 'Rockyja', 'Ramba' i 'Creeda' dovoljno zaradila da sada, u svojim srednjim sedamdesetima, može dobro živjeti. Međutim, tijekom pandemije popularni je Sly odlučio prodati svoju raskošnu kuću s imanjem na Beverly Hillsu, izvjesivši cijenu od 130 milijuna dolara. Na kraju je vila u svibnju prodana za 58 milijuna dolara i to glazbenoj zvijezdi Adele, a nešto ranije Stallone je kupio novu na istom području za oko 18 milijuna dolara.

Stallone je taj posjed od 1,4 hektara kupio kasnih 90-ih za nepoznat iznos te na njemu dao izgraditi veličanstveni ljetnikovac koji se prostire na oko 2000 četvornih metara s paprenim godišnjim porezom većim od 125.000 dolara. Vila se nalazi u elitnom, sličnim vilama popunjenom, području Beverly Park.

Stallone Izvor: Profimedia / Autor: MLS / Planet / Profimedia

Kuća s osam spavaćih soba i 12 kupaonica uključuje ogromni ured s knjižnicom ispod bačvastog stropa gdje kilometri osvijetljenih polica izlažu gotovo nepreglednu riznicu suvenira na remu 'Rockyja'. Postoji čak i kip Stallonea kao Rockyja u prirodnoj veličini s pobjednički podignutim rukama u boksačkim rukavicama, smješten ispred nadsvođenog prozora koji gleda na golemo dvorište s parkingom za automobile.

(CIJELI TEKST PROČITAJTE U NOVOM BROJU JET SET MAGAZINA, UPRAVO U PRODAJI)