MONTAЖ$TROJ POZIVA GRAĐANSTVO

Tko je stoka, a tko misli da nije?

20.12.2014 u 19:19

Bionic
Reading

U velikoj dvorani Kulturno-informativnog centra KIC (Preradovićeva 5) 22. prosinca s početkom u 19 sati bit će održan skup A GDJE JE REVOLUCIJA, STOKO? Na toj će nekonvencionalnoj i za dijalog otvorenoj tribini skupina istaknutih intelektualaca i aktivista govoriti o potencijalima revolucionarne promjene društva u kojem živimo

Petodnevni program obilježavanja 25 godina djelovanjaMONTAЖ$TROJ-a kulminirat će na sam rođendan ovog umjetničkog kolektiva.

Netko je jedne noći 1995. na zagrebačkom zidu ispisao grafit A GDJE JE REVOLUCIJA, STOKO? Autor je anoniman. 'Ne znamo zašto je to napisao. Ne znamo gdje je revolucija. Ne znamo može li se ona dogoditi. Ne znamo jesmo li na nju spremni. Ali razumijemo pitanje', napominju organizatori akcije.

Govornici skupa A GDJE JE REVOLUCIJA, STOKO? bit će Dean Duda, profesor književnosti, Ivan Ergić, bivši nogometaš i društveni komentator, Marina Ivandić, aktivistica i članica BRID-a, te Tomislav Klauški, novinar. Moderator će biti Boris Postnikov, publicist, a domaćin Borut Šeparović, utemeljitelj MONTAЖ$TROJ-a.

Montažstroj, obilježavanje 25 godina postojanja


MONTAЖ$TROJ poziva građanstvo da dođe, sasluša i uključi se u raspravu.

'Govorimo o revoluciji. Ili barem o društvu u kojem se pitanje revolucije ponovno otvara – makar, još uvijek, samo na gradskim zidovima. Čija revolucija, zanima nas. Tko bi je trebao voditi? I kamo? Protiv koga – ili čega – revolucija? Gdje je tražimo, gdje je nikada nećemo naći? Tko je ismijava, tko je inspirira? Tko je se boji, tko joj se ruga? Tko je stoka, tko misli da nije?'