NAHRANITE DUŠU BAJKAMA

Nova sezona magičnog Teatra PocoLoco na Ribnjaku

28.01.2015 u 19:39

  • +2

Teatar PocoLoco

Izvor: Promo fotografije / Autor: Zoran Vujić

Bionic
Reading

Nakon kratke stanke Teatar PocoLoco vraća se pričanju bajki na Ribnjaku, a one su oduševile djecu, ali i roditelje. Od 1. veljače opet nastupaju svake nedjelje (osim praznika) u 11 i 12 sati te ponovno možete prisustvovati realizaciji jednostavne ideje pretvorene u čaroliju

Teatar PocoLoco nakon izrazito uspješne prošle sezone nastavlja magiju pričanja bajki, a one su postale pravi hit na Ribnjaku. Tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana bili su marljivi i ostvarili svoja prva gostovanja, među ostalim nastupali su i na Adventu u Osijeku.

Također su osmislili program do kraja sezone.

'Očekuje nas pet novih priča prilagođenih djeci od četiri godine na dalje, ali s obzirom na otvorenu formu pričanja, svako dijete je slobodno prošetati te, ako izgubi pažnju, može izaći pa se opet vratiti. Zato nam često dolaze i manja djeca koja kroz naše priče mogu naučiti što znači kazalište.

Također smo primijetili koliko djeci puno znači susret uživo s instrumentima te ih nakon priče mogu vidjeti izbliza, dotaknuti, čuti, pa čak i zasvirati sami.


Sretni smo, također, da Centar mladih Ribnjak, nakon mnogo vremena, opet dobiva pažnju koju zaslužuje. Bajke su umjetnička djela trajne vrijednosti i govore nam kroz slike i simbole. Važno ih je čuti još u djetinjstvu, a lijepo je to ponoviti i u odrasloj dobi i povezati se s našim snovitim dijelom ličnosti. A kad nahranite dušu svojih klinaca bajkama, možete nahraniti i njihovu želju za trčanjem i penjanjem i ljuljanjem u parku Ribnjak', kazali su iz Teatra PocoLoco.

Priče i dalje pričaju profesionalni glumci: Jura i Ziz iz 'TV vrtića' (Dean Krivačić i Zrinka Kušević), Dunja iz HRT-ovog 'Školskog sata', Maja Katić, Ana Majhenić, Petar Cvirn i Sven Jakir, a redateljica Renata Carola Gatica prati ih ilustracijama na grafoskopu. Od glazbenika sudjelovali su do sada: Lana Juranić, Igor Paro, Tajana Vukelić Peić i brojni drugi.

I dalje ih možete pratiti na njihovom profilu na Facebooku, na kojem aktivno komuniciraju s publikom, pa možete očekivati tekstove i snimke pjesama.


Ovdje je raspored izvedbi:

1. veljače CRVENKAPICA
8. veljače STOLIĆU, PROSTRI SE
15. veljače SNJEŽNA KRALJICA
22. veljače REGOČ

1. ožujka TRI PRAŠČIĆA
8. ožujka ČUPAVICA
15. ožujka VASILISA PREMUDRA
22. ožujka PALČICA
29. ožujka JANKO I ČAROBNI GRAH

12. travnja SNJEGULJICA
19. travnja ŠUMA STRIBOROVA
26. travnja STOLIĆU, PROSTRI SE

10. svibnja PALČICA
17. svibnja REGOČ
24. svibnja VASILISA PREMUDRA
31. svibnja TRI PRAŠČIĆA