SVE PO STAROM

Bandić neće smijeniti Viteza

26.11.2015 u 08:53

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić neće smijeniti Zlatka Viteza s mjesta svoga savjetnika za kulturu, što je u pismu Bandiću zatražila glumica i ravnateljica kazališta Mala Scena Vitomira Lončar, a Vitez kaže da nije toliko bolestan da ponudi ostavku

Zlatko Viteza ostaje na mjestu savjetnika za kulturu. To vjerojatno neće oduševiti Vitomiru Lončar koja je u pismu Bandiću zatražila Vitezovu ostavku. Lončar je ostavku zatražila zbog, kako je ocijenila, Vitezovog ‘uvredljivog i diskriminirajućeg komentiranja njezinog bolovanja od epilepsije, kao i svih koji boluju od te bolesti’.

Bandić je u srijedu novinarima rekao da ne zna za nikakvo pismo.

‘Pa gdje bi gradonačelnik došao kada bi telefonske razgovore mog savjetnika i Vitomire Lončar komentirao, a još manje postupao po tim razgovorima. Mislim da to nema potrebe da komentiram’, rekao je Bandić.

Na pitanje znači li to da neće smijeniti Zlatka Viteza s mjesta svoga savjetnika za kulturu, Bandić je odgovorio da neće. Novinare je također zamolio da 'puste Vitomiru Lončar i Zlatka Viteza da rade svoj posao'.

‘Pustite Vitomiru Lončar neka radi svoj posao, a savjetnika Viteza da radi svoj posao i gradonačelnika da radi svoj posao. Ako imaju nešto neraščišćeno među sobom, neka se to raščisti’, poručio je Bandić.

Zlatko Vitez je za Hinu u srijedu rekao da nema na tu temu ništa za reći, jer je rekao sve u kratkom pismu.


‘Zabrinut sam jako za njezino zdravlje’, dodao je.

Upitan hoće li možda on ponuditi ostavku na mjesto savjetnika za kulturu gradonačelnika Bandića, Vitez je odgovorio:

‘Pa nisam toliko bolestan da ponudim ostavku’.

Glumica i ravnateljica kazališta Mala Scena Vitomira Lončar zatražila je u utorak od zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da smijeni Zlatka Viteza s mjesta svoga savjetnika za kulturu zbog, kako je navela, Vitezovog ‘uvredljivog i diskriminirajućeg komentiranja njezinog bolovanja od epilepisije, kao i svih koji boluju od te bolesti’.

Lončar u pismu Bandiću navodi da je u nedjelju, 22. studenoga, na svom blogu Slamka spasa pisala o ‘dubiozama vezanima za pretvaranje Histrionskog doma u javnu ustanovu - centar za kulturu’, nakon čega je u ponedjeljak na službenu adresu Male scene stigao Vitezov mail.

U Vitezovoj poruci piše: ‘Draga Bucka, najiskrenije Te savjetujem, kada imaš epileptične napade, okani se pisanja svojih kolumni, jer Ti to još više ugrožava zdravlje’.