KONCERTI VIKENDOM

Biljke i svirke - nova glazbena oaza u Botaničkom vrtu

07.06.2016 u 13:09

  • +4

Biljke i svirke

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: licencirane fotografije

Bionic
Reading

Tijekom dva uzastopna vikenda, 11. i 12. te 18. i 19. lipnja, u Botaničkom vrtu PMF-a u Zagrebu održat će se Biljke i svirke, novo događanje koje će povezati glazbu i prirodu na originalan način i osigurati svim posjetiteljima posebno pop-up glazbeno iskustvo na jedinstvenoj lokaciji.

Biljke i svirke će na dva vikenda pretvoriti Botanički vrt u neobično koncertno odredište i stvoriti pravu malu glazbenu oazu u centru grada. Na šest lokacija u intimnoj i ležernoj atmosferi, profesionalni glazbenici i studenti Muzičke akademije izvodit će djela nekih od najznačajnijih skladatelja i glazbenika u povijesti, uključujući i Mozarta, Bacha, Debussyja, Chopina, Franka Sinatre, Beatlesa i Louisa Armstronga, a koncertima će biti zastupljen široki raspon žanrova od klasike i jazza do rocka.

Starinski klaviri, pianina, violine, saksofoni i trube savršeno će se uklopiti u predivno okruženje Botaničkog vrta PMF-a, a posjetitelji će kroz opuštenu šetnju otkrivati lokacije na kojima će moći uživati u glazbi. Svakoga dana od 16 do 18 sati nastupat će profesionalni glazbenici predvođeni pijanistima Aljošom Jurinićem i Danijelom Gašparovićem, gipsy jazz bendom Oridano, gitaristom Antom Gelom i pjevačicom Artemijom Stanić te studenti Muzičke akademije. Prije i nakon ovih malih, intimnih koncerata svi zainteresirani moći će i sami zasvirati pred publikom i postati aktivni sudionici čitave priče, a možda čak i otkriti svoj poneki skriveni talent.

Događanje će biti besplatno za sve posjetitelje, a trajat će oba vikenda od 11 do 19 sati.