CENTAR ZAGREBA

Parkić Narkić ovog ljeta pretvara se u Art Park

09.06.2016 u 12:12

Bionic
Reading

Zapušteni prostor u samom središtu Zagreba, između Tomićeve ulice, Ilice i Strossmayerovog šetališta, zahvaljujući inicijativi Udruge Pimp My Pump i 'street art' studija Lapo Lapo ovoga će ljeta doživjeti potpunu revitalizaciju u "Art Park" koji će od lipnja do rujna postati muzej na otvorenom upotpunjen različitim umjetničkim programom.

Prvi dio uređenja toga prostora, nekad poznatog i kao "Pakao" i "Narkić Parkić", obavljen je tijekom vikenda 4. i 5. lipnja, kada su poznata regionalna imena iz svijeta ulične umjetnosti, kao što su Lonac, Lunar, Artez, Linnch, Bare, Modul, Džedaj i mnogi drugi oslikali zidove parka, očistili ga i otvorili sezonu "Art Park" muzeja na otvorenom, stoji u priopćenju.

Drugi dio projekta "Art Park" započinje u subotu 12. lipnja popodnevnim druženjem uz glazbu u trajanju od 15 do 21 sat, čime se otvara sezona različitih tematskih radionica, projekcija, izložbi i drugih događanja koja će obogatiti ljeto u Zagrebu sve do rujna.

Sudjelovanje u ljetnom programu "Art Parka" za sada su potvrdili Udruga Praktikum, Mali plac, agencija Jungle Tribe, Sangha Yoga centar, galerija PMS, Secret Zagreb walks & talks, Kino klub Zagreb, Bajk, neformalna skupina mladih MaCro s međunarodnim projektom "Drawing forward: Sketch your future", Hrvatska glazbena unija koja će u parku proslaviti Svjetski dan glazbe, 21. lipnja i mnogi drugi.

Park je u cijelosti otvoren za javnost, a za sve će zainteresirane biti postavljeni paneli koje će se moći oslikavati.

Projekt se održava uz podršku Grada Zagreba i Turističke zajednice grada Zagreba te potporu sponzora Cedevite, Montane 94, JUB boja, Pivovare i pivnice Medvedgrad i Chill shopa.