NAGRADNJAČE

Osvojite nagrade iz filma 'Snowden'

28.09.2016 u 11:58

Bionic
Reading

Uskoro u naše kino dvorane stiže intiman portret jedne od najkontroverznijih ličnosti 21. stoljeća. Oliver Stone, višestruki dobitnik nagrade Oscar, otvorit će vrata još neispričane priče o Edwardu Snowdenu

Prisjetimo se kako je bilo na premijeri biografskog trilera 'Snowden' održanoj 15. rujna u CineStaru Branimir centar. Prije same projekcije održan je okrugli stol na kojem su sudjelovali sugovornici, svaki stručnjak na svom polju, Dr. sc. Leo Mršić, suvlasnik i direktor tvrtke IN2date, Željko Trkanjec, novinar Jutarnjeg lista te Maja Sever novinarka i urednica u medijskom servisu HRT-a. U kratkoj diskusiji publici su iznjeli svoje stavove o tome koliko je informacija o nadzoru podataka uznemirila građane, koliko je Snowden priča utjecala na svijest o tome da smo pod nečijim neprekidnim nadzorom, koliko su naši podatci dostupni, i kako ih pravilno zaštititi.

Publika je sa velikim zanimanjem pogledala film o jednoj od najkontroverznijih ličnosti 21. stoljeća. Dvoranu su ispunila mnoga poznata lica filmske i glazbene scene: Bojana Gregorić, Enes Vejzović, Amar Bukvić, Žanamari Lalić, Konigsknecht Željko, Mirjana Hrga, Vanna i Andrija Vrdoljak, Đurđević Boris, Valentina Joško Lokas, Zlatko Ožbolt, Bobo Jelčić i mnogi drugi.


O filmu:

Oscarom nagrađeni redatelj Oliver Stone koji je na velike ekrane donio filmove poput 'Vod smrti', 'Rođen 4. srpnja', 'JFK', 'Wall Street', donosi najvažniju i najfascinantniju istinitu priču 21. stoljeća. 'Snowden', politički nabijen triler s Joseph Gordon-Levittom i Shailene Woodley u glavnim ulogama, otkriva nevjerojatnu neispričanu osobnu priču Edwarda Snowdena. Čovjeka koji je razotkrio šokantne informacije o nezakonitom nadgledanju od strane Nacionalne Agencije za Sigurnost i postao jedan od najtraženijih ljudi na svijetu. Mišljenja su podijeljena, za neke je junak, za neke izdajica. Bez obzira na to na kojoj ste strani ova epska priča o razlozima zašto i kako je to učinio, te koje je žrtve podnio, čine jedan od najboljih filmova godine. Snowden će nam postaviti provokativna pitanja o tome čega smo se spremni odreći, već 22.09.

Biografski triler Snowden dolazi u naša kina 22. rujna

Čitateljima tportala darujemo 2 poklon paketa (majicu i Rubikovu kocku), a dobitnici su Davor Nemedan i Aleksandra Telebar.