ZVIJEZDA SVJETSKOG SJAJA

Renata Pokupić oduševila britansku publiku u Covent Gardenu

25.03.2010 u 14:10

Bionic
Reading

Publika britanskog Covent Gardena, kao i glazbeni kritičari oduševljeni su nastupom hrvatske mezzosopranistice u operi 'Tamerlano' Georga Friedricha Händela izvođenoj tokom ožujka na daskama Kraljevske opere

Bio je to prvi nastup hrvatske pjevačice na pozornici Royal Opera Housea u britanskoj prijestolnici nakon nekoliko desetljeća. Renata Pokupić nastavila je niz bisera hrvatske operne scene od Milke Trnine, Zinke Kunc, Ruže Pospiš Baldani, Ljiljane Molnar Talajić i drugih pjevačica koje su upisale pozornicu Covent Gardena u svoje biografije.

U režiji Grahama Vicka, pod palicom Ivora Boltona, u 'Tamerlanu' solisti su bili Christianne Stotijn (Tamerlano), Sara Mingardo (Andronico), Kurt Streit (Bazajet), Christine Schäfer (Asteria), Vito Priante (Leone) i Renata Pokupić (Irene). Istu ulogu Renata je već pjevala u Madridu (Teatro Real) uz Placida Dominga i Ivora Boltona.

Nakon osvajanja Španjolske, u ovoj godini je osvojila Britaniju i već sada je na putu u SAD, u Washington, kamo odlazi na poziv generalnog direktora Washington National Opere Placida Dominga, a pjevat će Cherubina u Mozartovoj operi 'Le nozze di Figaro'.

Osim odličnih reakcija publike i popunjenog gledališta, o nastupu hrvatske pjevačice blagonaklono su pisali glazbeni kritičari značajnih britanskih novina poput The Independenta, Telegrapha i The Timesa.