POGON JEDINSTVO

Amaterske snimke s YouTubea u predstavi Forecasting

24.04.2013 u 12:33

Bionic
Reading

Predstava 'Forecasting' Barbare Matijević i Giuseppea Chica bit će izveden u Pogonu Jedinstvo 28. travnja u 20 sati

'Forecasting' je treći dio trilogije naslovljene Teorija performansa budućnosti ili jedini način bijega od masakra jest taj da mu postanemo autori. Potpisuje ga autorski dvojac Barbara Matijević i Giuseppe Chico, koji su zajedno realizirali i prva dva dijela ‐ I AM 1984 (2008) i TRACKS (2009).

'Forecasting' se temelji na zbirci amaterskih videa preuzetih s najpopularnijeg internetskog servisa za razmjenu video sadržaja ‐ YouTubea. Uz Barbaru Matijević na sceni se nalazi laptop na čijem se zaslonu nižu videa s YouTubea, od kojih svi poštuju mjerilo 1:1, to jest odgovaraju realnim veličinama osoba i predmeta.

Izvođačica ulazi u interakciju s tim video materijalima tako da svojim tijelom nadopunjuje dijelove slike koji se nalaze van kadra.

'Forecasting' je dosada izveden u Bruxellesu (Kaaitheater), Beču (TanzQuartier),Nacionalnom kazalištu Le Phenix (Valenciennes), Milanu (Festival UOVO), Nacionalnom kazalištu La Passerelle (St. Brieuc), Terniju (Festival Up to you), Pratu (Contemporanea festival).  Također je izveden i u sklopu INprogramacije Festivala u Avignonu (2011), a u rujnu 2012. uvršten je u službenu selekciju festivala Hrvatske u Francuskoj, Croatie la voici, u sklopu programacije Festival d’ Automne u Parizu.