zahvala DONATORIMA

FALIŠ ide i peti put! Kampanjom su prikupljena sredstva za organizaciju festivala

12.04.2017 u 14:40

Bionic
Reading

Nakon što je odbio 10 tisuća kuna, koliko mu je krajem prošle godine dodijelilo Ministarstvo kulture, Festival alternative i ljevice Šibenik (FALIŠ) pokrenuo je crowdfunding kampanju 'Nemoj da fališ' (Don't Fail) kako bi prikupio sredstva za organizaciju petog po redu festivala. U mjesec dana prikupljeno je 78 tisuća od planiranih 100 tisuća kuna

FALIŠ je zahvalio svima koji su mu u proteklih mjesec dana donacijom u crowfunding kampanji pomogli da se u rujnu ove godine održi i peto izdanje festivala u Šibeniku.

Prijatelji festivala iz Hrvatske, Sjedinjenih Država, Njemačke, Srbije, Malezije, Španjolske, Italije, Nizozemske, Švicarske, Slovenije, Norveške, Austrije, Francuske, Češke, Danske, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Belgije, Crne Gore i Švedske donirali su 78.000 kuna, ali i ponudili pomoć u različitim uslugama neophodnim za organiziranje FALIŠ-a, stoji u priopćenju.

'Za samo mjesec dana prikupljeno je – preko internetske platforme Indiegogo i direktnim uplatama na žiroračun Udruge FALIŠ – 78.000 kuna ili preko 11.000 dolara! Više je to, daleko više, od 10.000 kuna, koliko smo od Ministarstva dobili i odlučili vratiti, ali i od ukupne, do sada dobivene potpore iz iste institucije. Podsjećamo, Ministarstvo kulture je za drugo i treće izdanje FALIŠ-a izdvojilo po 20.000 kuna, a za četvrto 25.000. Zbrojimo li i odbijenih 10.000, četiri FALIŠ-a, a prema procjeni Ministarstva, vrijede ukupno 75.000 kuna.

Svima donatorima, ali i prijateljskim medijima koji su pomogli oglašavanju naše kampanje, možemo prije svega reći iskreno i veliko FALA te obećati bogat programski sadržaj na Maloj loži u Šibeniku od 6. do 9. rujna, a središnja festivalska tema bit će '100 godina Oktobarske revolucije', poručili su organizatori Festivala alternative i ljevice Šibenik.

U posljednje četiri godine na tom šibenskom festivalu gostovali su mnogi zanimljivi sudionici iz hrvatskog, regionalnog i europskog javnog života, a posjećenost svakog događanja bila je uvijek odlična i upravo zbog uspjeha koji su postigli među publikom čelni ljudi festivala Kruno Lokotar i Emir Imamović Pirke odlučili su se za kampanju za opstanak kojom su željeli prikupiti 15 tisuća dolara. Prikupljeno je 11 tisuća - dovoljno za opstanak FALIŠ-a.