'U SLUČAJU RATA'

Hrvatska koprodukcija u službenom programu prestižnog Berlinalea

25.01.2018 u 17:53

Bionic
Reading

Dugometražni dokumentarni film 'U slučaju rata', češkog redatelja Jana Geberta, uvršten je u službeni program jednog od najvažnijih i najvećih filmskih festivala na svijetu - Berlinalea. Riječ je o filmu koji je nastao u češko-hrvatskoj koprodukciji, a premijera će biti održana upravo u Berlinu

Na jednom od najvažnijih i najvećih filmskih festivala na svijetu - Berlinaleu - koji će se održati od 15. do 25. veljače u glavnom gradu Njemačke, ove će godine, u službenom programu, biti predstavljen i dugometražni dokumentarni film koji je nastao u češko-hrvatskoj koprodukciji.

  • +9
Berlinale 2016 - otvaranje Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Riječ je o filmu 'U slučaju rata', češkog redatelja Jana Geberta, a hrvatski koproducent filma je zagrebački Hulahop. Radnja filma, čija će se svjetska premijera održati upravo na 68. Berlinaleu, odvija se u Slovačkoj gdje paravojna skupina, uz prešutno odobravanje vlasti, regrutira stotine tinejdžera. Cilj je jednostavan - stvoriti totalitarnu zajednicu koja se temelji na izolaciji i životu u strahu. 

  • +5
Animirani film Ježeva kuća Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Bonobo studio

Film je nastao u produkciji češkog Pinka te koprodukciji HBO-a (HBO Czech Republic) i zagrebačkog Hulahopa, a film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Panorama je program Berlinalea posvećen novim filmovima etabliranih redatelja, debitantskim filmovima i otkrićima, a srce programa čine filmovi s jakim autorskim vizijama. U istom je programu 2016. prikazan i dugometražni film Zrinka Ogreste 'S one strane', dok su u programu Generation predstavili se kratkometražni igrani 'U plavetnilo', Antonete Alamat Kusijanović te animirani film 'Ježeva kuća', Eve Cvijanović.