TV KRITIKA ZRINKE PAVLIĆ

'Ko te šiša' - bespotrebna zbirka loših fora koje ne bi prošle ni na Vicomatu

  • 15.01.2018 u 13:53

  • Bionic
    Reading

    Nova domaća 'humoristična' serija samo je neduhovita zbrka u kojoj glumci duhovitost simuliraju prenaglašenim urlanjem replika, a najupečatljiviji je dio ska-poskočica sa špice

    Evo, stvarno sam im dala preko nekoliko prilika. I kada se prije godinu i nešto na HTV-u prikazivao pilot, i kada se za Božić prikazivala blagdanska epizoda, i sada, u redovitom emitiranju. Bilo mi je od početka jasno da nije riječ o humorističnoj seriji koja bi na domaću televiziju donijela bilo što svježe ili originalno, nego o šprancerskom štanceraju na tragu izlizanih viceva o Bobiju i Rudiju. No s obzirom na to da u seriji 'Ko te šiša' sudjeluju neki inače pristojni glumci i zbog toga što koji put takve serije znaju ispasti razmjerno gledljive među, štajaznam, penzionerskom populacijom - mislila sam da će možda ispasti barem prolazno.

    Nije.

    • +20
    Snimanje nove HRT-ove humoristične serije Ko te šiša Izvor: Promo fotografije / Autor: Photo:Krasnodar

    Humoristična serija o konkurentskom frizeraju i brijačnici na istoj lokaciji u Zagrebu potpuno je nesmiješna papazjanija u kojoj se efekt duhovitosti nastoji postići tako da glumci prenaglašeno urlaju blesave replike, tako da one zvuče otprilike ovako: 'Pa KAK je MOGEL ukrast FI-ĆE-KA?' Osim toga, sva duhovitost - ili, bolje rečeno, njezini neuspješni pokušaji - zasnovani su isključivo na tome da se likove prikazuje kao maloumne kretene koji se dovode u nevolje u kakve se ne bi dovelo ni petogodišnje dijete. 

    Bespotrebno je čak i posebno izdvajati događaje iz sinoć prikazane epizode, gdje se jedan frizeraj pokušavao bolje profurati tako što je prihvatio zvučnu kulisu i estetiku cajki, gdje je jedan zet pokušavao prodati restauriranog fićeka i gdje je, kao, jako smiješno bilo to što si običan purgerski gulanfer nabavlja life coacha. Bespotrebno je jer je već i sada jasno da bi dinamika epizode bila jednaka sve da se u njoj radnja vrtjela oko spuštanja vanzemaljskog odreda na glavu glavnoj junakinji. I bila bi to dinamika kakvu bez problema može nadmašiti bilo koja amaterska dramska sekcija kakve lokalne zajednice u provinciji. 

    Totalna je šteta što je HTV napustio nedjeljno emitiranje 'Šifre' zbog prikazivanja ove beskorisne, besmislene, nesmiješne i bespotrebno bučne serije, a o tome da su baš to odabrali od četiri pilota za humoristične serije koji su im bili ponuđeni neću ponovno pisati jer već jesam. Dok se u svijetu svake godine snimaju sve kvalitetnije i kvalitetnije serije, dok igrana televizijska produkcija ne samo u Americi, nego čak i u susjednim nam državama počinje sve više dosezati standarde vrhunskih filmova, kod nas se uporno emitiraju ovakvi zastarjeli i, što je još gore, NEUSPJELI slapstickovi s forama kakve ne bi prošle ni na nekadašnjem Vicomatu. Bilo bi bolje da su pola sata emitirali panorame turističkih središta Hrvatske, i to kroz kameru koju su obilno onečistili golubovi.

    Sadržaj, stavovi i mišljenja izneseni u komentarima objavljenima na tportalu pripadaju autoru i ne predstavljaju nužno stavove uredništva tportala.