VIŠEMEDIJSKI PERFORMANS

Kreirajte vlastite 'noćne vizije' u SC-u

27.10.2014 u 14:04

Noćne vizije

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Svi zainteresirani mladi umjetnici mogu se do 5. studenog prijaviti kao grupa koja se sastoji od tri do pet umjetnika, u čijem sastavu obavezno moraju biti glazbenici ili audio, zatim performeri i videoumjetnici, na radionicu koja će se održati od 12. do 26. studenog u prostorima Kluba SC i odabranim vanjskim prostorima. Završna prezentacija radionice u obliku višemedijskog performansa održat će se 27. studenog na festivalu Improspekcije (27-29. studenog) u Studentskom centru

U prijavi je potrebno priložiti koncept i motivaciju, lokaciju (vanjski prostori SC-a), biografije umjetnika te popis potrebne tehničke opreme i troškovnik za produkciju rada.

Zainteresirani se mogu prijaviti na e-mail nocnevizije@gmail.com do 5. studenog 2014.

Noćne vizije su dvotjedna višemedijska rezidencijalna radionica za glazbenike, tj. audio, video i umjetnike performansa mlađe generacije. Cilj radionice je stvoriti trenutačnu platformu za suradnju audio i vizualnih umjetnika iz koje će nastati zajednički višemedijski performans.

Osnovni uvjet za sudjelovanje je prva zajednička suradnja prijavljenih umjetnika.

'Želja nam je na taj način pokušati stvoriti nove kontakte i suradnje na sceni. Također ovim putem želimo pružiti umjetnicima mlađe generacije financijsku potporu u obliku prostornih, produkcijskih sredstava te honorara. Radionica je otvorenog tipa, tj. nema mentora, nego umjetničku voditeljicu i organizatoricu koja sudionike usmjerava s obzirom na njihove umjetničke interese i koncept koji razviju', napisala je organizatorica i voditeljica Nives Sertić

Prve Noćne vizije održane su prošle, 2013. godine u rujnu kao dio Ganz novog festivala i Noći performansa, a gostovale su i na Noći performansa u Beogradu.