6. srpnja

Premijera nove samostalne predstave Lade Bonacci

01.07.2021 u 13:24

Bionic
Reading

U Zagrebačkom plesnom centru (Ilica 10/1) u utorak 6. srpnja u 20 sati održat će se premijera predstave Zadnja prije nego odem. Riječ je o autorskom projektu kojim dramska umjetnica Lada Bonacci istražuje vlastito dugogodišnje bivanje i nebivanje na hrvatskoj kazališnoj sceni postavljajući sebi i gledateljima pitanja o motivaciji, ustrajnosti, smislu i besmislu

Autorica i izvođačica u solo izvedbi koja balansira na granici fizičkog teatra, komedije, performansa, klaunerije, dramskog izričaja i stand-upa, istražuje intimne zakutke svoje duše. Pritom razotkriva svoju ranjivost i pretvara je u izvedbenu snagu, univerzalno ljudsku, u kojoj se svatko u publici lako može prepoznati, stoji u najavi.

Ladi Bonacci poticaj za stvaranje predstave dala je koronakriza koja je dodatno ugrozila njezin te živote drugih samostalnih dramskih umjetnika. Zato je predstava doslovce stvarana ni iz čega. Čak su i predmeti koji se koriste na sceni, uz one pronađene u Zagrebačkom plesnom centru, iz glumičina stana. U predstavi se koristi tekst Molekuli Ivana Tokina. Svjetlost je oblikovao Marino Frankola, a kostim Tea Kantoci. Video, fotografiju i vizuale potpisuje Tara Ivanišević. Pomoć i podršku projektu dala je plesna umjetnica Silvia Marchig. Nakon premijere predstava će se izvoditi u Zagrebačkom plesnom centru u srijedu i četvrtak 7. i 8. srpnja.