BOŽIĆ I HRAŠĆANEC

Zimsko izdanje festivala Dance Inn otvara predstava 'Vratiti nekoga kući'

27.11.2018 u 14:08

Bionic
Reading

Festival suvremenog plesa Dance Inn Winter 2018 predstavit će od 29. studenog do 9. prosinca na nekoliko lokacija u Zagrebu recentne produkcije kazališnih i plesnih projekata iz Slovenije i Hrvatske, a otvorit će ga u Kazalištu KNAP premijerna izvedba predstave 'Vratiti nekoga kući' Saše Božića i Petre Hrašćanec

Kako se ističe u najavi, 'zimski' Dance Inn nastaje u suradnji s Kazalištem KNAP, a održava se još i u prostoru nacionalnog ansambla tradicionalnih plesova LADO na Trgu Republike Hrvatske, te u Kafe baru Kolaž, gdje će biti izveden tekst Dine Pešuta nagrađen Nagradom Marin Držić.

Festivalski program u Kazalištu KNAP donosi, od 29. studenoga do 3. prosinca, izvedbe predstave 'Vratiti nekoga kući' Petre Hrašćanec i Saše Božića, koji je ujedno i umjetnički direktor festivala.

  • +3
Dance Inn Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Dance Inn

U KNAP-u će također biti upriličena hrvatska premijera predstave 'Staging a play: Staklena menažerija' Matije Ferlina te izvedbe projekta Mateja Kejžara sa studentima Odsjeka plesa pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 'House Bolero', kao i autorskog projekta Jelene Miholjević, Ivane Bodrožić, Marka Lucijana Hrašćaneca i Saše Božića 'Pričamo bajke odraslima'.

Od 7. do 9. prosinca u LADU će se održati premijerna i reprizne izvedbe plesnog projekta 'Boli kolo', inspiriranog predloškom Dimitrija Kokanova, čiji su autori Saša Božić i Petra Hrašćanec, najavljenog kao sinergija novih snaga suvremenog plesa i najvećeg hrvatskog nacionalnog ansambla narodnih pjesama i plesova (LADO).

Festival se zatvara 8. i 9. prosinca izvedbama drame 'Veliki hotel Bezdan: Pupoljak' Dine Pešuta, nagrađene Držićem, u Kolažu (Amruševa 11).