TRIKOVI KOJI PALE

Kako što prije smršaviti i zategnuti tijelo

11.06.2012 u 10:32

Bionic
Reading

Topići, kratke hlačice, suknjice, lagane haljinice i kupaći kostimi - vrijeme je da sve to izvučete iz dubine ormara. Ljeto je sve bliže, kada ćete se morati svući i pokazati tijelo. I dok samo vi znate što se točno krije ispod svih tih slojeva odjeće, niste jedini koji se naježe već pri samoj pomisli na odijevanje badića. No nemojte samo stajati i očajavati, vrijeme je da se bacite u akciju

Premda tjedno sigurno možete izgubiti oko kilogram masnoga tkiva, u nadolazećoj sezoni kupaćih kostima bolje ćete se osjećati ako s promjenama započnete već danas, piše Yahoo Shine. Donosimo vam sedam ostvarivih ciljeva koji će vam omogućiti da ovoga ljeta doslovce zablistate.

1. Preznojite se na treningu snage. Ukoliko se želite dobro osjećati u kupaćem kostimu, nemate što negodovati – prionite vježbanju, i to bez isprika. Prakticirajte trening snage za cijelo tijelo najmanje tri puta tjedno kako biste sagorjeli kalorije, ali i kako biste potaknuli sagorijevanje kalorija u metabolizmu i nakon 24 do 48 sati. Osim toga, oblikovat ćete i tanke mišiće koji bolje izgledaju od trbušnjaka. Izvodite vježbe u kojima koristite više od jedne skupine mišića kao što su čučnjevi, sklekovi, dizanje utega i iskoraci kako bi vježbanje bilo što učinkovitije. Pokušajte vježbati ujutro kako biste metabolizam razbudili za ostatak dana.

2. Oblikovanje stražnjice i guze stavite na vrh liste prioriteta. Mišići stražnjice su najveći od svih, a njihovo oblikovanje je jedan od najboljih načina za sagorijevanje kalorija i odlična prevencija da vam guza u kupaćem ne djeluje opušteno i neoblikovano. Osim toga, svi znaju kako je jedan od najvažnijih trikova za dobar izgled u kupaćem ravan trbuh.

Stoga za vrijeme vježbanja posebnu pažnju posvetite upravo tim područjima. Jedna od najboljih vježbi za dobro oblikovanu guzu i ravan trbuh je ona kada leđima legnete na pod, oslonite se stopalima i ramenima, a guzu podignete visoko u zrak. Podignite kukove od poda tako da vaše tijelo formira ravnu liniju od ramena do koljena, držeći kukove paralelno uz tlo. Podignite desno koljeno u vis, zatim vratite u početni položaj i podignite lijevo koljeno te nastavite vježbu naizmjenično izvoditi sve dok je ne ponovite deset puta sa svakom nogom. Ovu vježbu prakticirajte dva do tri puta na tjedan odmah nakon zagrijavanja na početku treninga.

Posebnu pažnju posvetite vježbama za stražnjicu i trbuh
3. Pijte puno vode. Nepijenje vode može umanjiti učinkovitost vježbanja jer čak i najmanja dehidracija može negativno utjecati na učinkovitost sagorijevanja kalorija. Osim toga, najbolji način da se riješite viška tekućine u tijelu je da tijelo 'utopite' u vodi. Ne zaboravite niti na led. Naime, istraživanja pokazuju kako pijenje hladne vode potiče bolje sagorijevanje kalorija.

4. Povećajte dnevni unos prirodnih diuretika. To su namirnice koje povećavaju brzinu kojom tekućina prolazi kroz tijelo i smanjuju napuhnutost. Prirodni diuretici su šparoge, krastavci, limun, zeleni čaj i sve namirnice koje sadrže visoku koncentraciju magnezija, kalija i vitamina C. Jedan od jednostavnih načina da diuretike uvrstite u svakodnevnu prehranu je da u čašu vode ubacite krišku limuna ili krastavca.

5. Izbjegavajte obrađene ugljikohidrate kao što je kruh, tjestenina, peciva, keksi i krekeri. Većina tih namirnica u sebi sadrži velike količine natrija i konzervansa koji povećavaju zadržavanje vode u tijelu, a samim time i napuhnutost. Umjesto ovih namirnica birajte svježe voće i povrće.

6. Smanjite unos alkohola. Ako vam je navika svake večeri popiti čašu vina ili piva, pokušajte taj unos smanjiti na čašu tek svaka dva ili tri dana. Tako ćete smanjiti unos kalorija u organizam, ali si i osigurati bolji san te veću koncentriranost idućeg dana. Savjet: uvijek prije i poslije čaše vina ili piva popijte čašu vode te tako izbjegnite dehidracijski učinak alkohola.

7. Uspravite se. Hodajte uspravno, zategnite trbušne mišiće i uvucite kukove. Poboljšanjem držanja automatski ćete izgledati mršavije iako dotad nećete izgubiti niti grama. Kako ne biste zaboravili na uspravno držanje, namjestite si alarm koji će vas svakih 15 minuta podsjećati kako se morate uspraviti. U sjedećem položaju gurnite ramena prema nazad, zategnite trbušne mišiće i ispravite leđa.