DEVET TRIKOVA

Evo kako se riješiti neugodnih mirisa iz hladnjaka

06.11.2013 u 07:30

Bionic
Reading

Sigurno ste barem jednom zaboravili baciti nešto od hrane iz hladnjaka te kao posljedicu osjetili neugodne mirise

Bez obzira je li vam u hladnjaku stajao tri dana star ručak, staro voće ili ste testirali koliko će dugo preživjeti rajčica jer znate da nije moguće da je bila domaća, trebate se riješiti ustajalih i neugodnih mirisa. Ovisno o koliko se jakim mirisima radi, ima nekoliko jednostavnih načina za to da ih uklonite.

Lagani neugodni mirisi

Srećom po vas, stvarno nije strašno ako je to tek lagani neugodni miris. Na brzinu ćete ga se riješiti ako nekoliko smotuljaka vate s malo omiljenog eteričnog ulja stavite na police i ostavite neko vrijeme. Nemate li eterično ulje, stavite zdjelu običnih žitarica bez dodataka jer će upiti sve mirise. Treća solucija je da u zdjelicu narežete limun s malo soli i ostavite nekoliko dana u hladnjaku.

Srednje jaki mirisi

U ovom slučaju treba vam neko jače rješenje. Između ostalog, to može biti sok od rajčice, ali za taj postupak trebate isprazniti hladnjak i imati malo više vremena. Naime stručnjaci za domaćinstvo sa stranica Brightnest kažu da hladnjak treba oprati sokom od rajčice i zatim ga očistiti toplom vodom.

Još jedan savjet je da novinske stranice složite u loptice, poprskate vodom i ostavite u hladnjaku preko noći.

Najjednostavniji način za srednje problematične mirise je da stavite zrna kave u zdjelu - neka stoje u hladnjaku dok ne upiju mirise.

Alarmantno stanje

Nakon što ste odstranili sve uzročnike smrada stavite u hladnjak lim za pečenje pun praška za pecivo i ostavite dok ne upije sve mirise. Događaju li vam se često ovakve nezgode, preventivno stavite malu posudu s praškom u hladnjak.

Drugi način je da pripremite otopinu octa i vode pa prebrišete hladnjak ili stavite otopinu u zdjelu pa neka odstoji preko noći.

Treći je način pomalo čudan, ali kažu da pomaže. Budući da se radi o drvenom ugljenu, ovu metodu možda je najpametnije primijeniti kada niste kod kuće dan ili dva. Dakle u zdjelu stavite drveni ugljen i neka stoji u hladnjaku sve dok neugodni mirisi ne nestanu.