ZNATIŽELJNI ŽICARI

Zašto mačke bulje u nas?

27.01.2015 u 11:35

Bionic
Reading

Kao što smo već mnogo puta napisali, mačke se često čine hladnima i dalekima, no u stvarnosti su prilično opsjednute nama. Kao da u svakom trenutku moraju znati što radimo jer će inače propustiti nešto strašno zabavno

Upravo zato, piše Mačkarica, ponekad pilje u nas i to najčešće nakon nekog vremena u najmanju ruku postane bizarno. Ne kažemo da su neugodne, ali ponekad se pitamo: ‘Dobro, što hoćete?’ Kako se čini, mačke imaju svoje razloge, a evo i nekih od njih...

Vraćamo se kući

Bez obzira na to vraćamo li se kući s autom pa već iz auta pri parkiranju vidimo svoju mačku kako na prozoru pažljivo prati što radimo ili ulazimo kroz ulazna vrata, a ona sjedi ispred i gleda ravno u vas… Da, sretna je što smo se vratili kući.

Razgovaramo s drugom mačkom

Znaju te mice ponekad biti ljubomorne, bez sumnje, i to neke više, neke manje. A često će to pokazati samo netremičnim gledanjem.


Gledamo videosnimke mačaka

Zar ne volite izraz lica i izbezumljenost svoje mačke dok gledate snimke mačaka koje mijauču, skaču, blesiraju se i proizvode blesave zvukove?

Čišćenje pijeska

Čak i kad radimo neku korisnu i ozbiljnu stvar, one se moraju ponašati kao nadglednici. Čistite im pijesak, a mačka sjedi kraj vas i gleda. I po mogućnosti se pokušava uvaliti unutra dok ste još u poslu.

Tuširanje

Velika većina mačaka ima neku fiksaciju na kupaonicu, posebno kad je koristimo. Ako ne vole vodu, onda će stajati pred kadom ili tuš kabinom i pomno proučavati što mi to radimo.

Pripremamo njima obrok

Ovo je posebna vrsta zurenja koje prati i mijaukanje, vrzmanje, nemir i sve ostalo...

Žele da im pripremimo obrok

Ako nije ova prethodna točka u pitanju, onda nas pokušavaju natjerati na to, a sa zurenjem krenu jedno sat vremena prije stvarnog vremena za obrok.

Ovo je samo dio razloga, a ostatak možete pronaći na Mačkarici