ČAK NI ZA VOGUE

Modne kuće ne žele vidjeti plus size ljepoticu u svojoj odjeći

07.12.2016 u 14:00

  • +6

Ashley Graham

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Plus size model Ashley Graham ovu će godinu pamtiti po mnogobrojnim uspjesima, ali i malim nezgodnim situacijama koje je sigurno nisu obeshrabrile

Bilo kakvo odbijanje u modnoj industriji Ashley Graham daje dodatnu snagu da bude još upornija. Svaki put kada doživi odbijanje jer je predebela za dizajnere ili modne agencije ona to podijeli s cijelim svijetom jer želi osvijestiti ljude o tome da ženska ljepota ne smije biti definirana konfekcijskim brojem.

I posljednji je neuspjeh s lakoćom pretvorila u pobjedu. Naime, lijepa je plus size ljepotica imala snimanje za prestižni modni magazin Vogue, ali su joj određeni dizajneri odbili posuditi odjeću. Iako se cijeli tim s Ashley na kraju dobro snašao, o nerazumijevanju je progovorila i urednica britanskog izdanja Voguea Alexandra Shulman.

'Čini se čudnim, i po mom mišljenu nimalo mudrim, da neki od naših najpoznatijih modnih brendova ne idu u korak s ostatkom svijeta koji je počeo prihvaćati drugačiju definiciju fizičke ljepote', napisala je Shulman u uvodniku modne biblije.

Gostujući u emisiji 'Good Morning Britain' dodatno je pojasnila kako ta situacija nema toliko veze s veličinom, već je šteta da dizajneri propuštaju priliku pokazati i dokazati da njihova odjeća odlično može stajati svakoj ženi, bez obzira na porijeklo, posao kojim se bavi ili to koliko ima godina.

Graham nije imenovala dizajnere koji su odbili posuditi odjeću za snimanje, ali je javno zahvalila američkom brendu Coach jer se našao na usluzi u posljednji tren.