TPORTAL DAJE SVE OD SEBE

Božić se bliži, a darivanje ne posustaje!

31.12.2013 u 07:50

Bionic
Reading

U božićnom tjednu u akciji Tportal.hr daje sve od sebe možete osvojiti poklon pakete Olivala, Badela 1862, Nescaffea, Aromare i Dukata, promo materijale iz filma 'Hobit: Samugova pustoš', vrhunsko vino vinarije Feravino, knjige u izdanju Frakture, Profila, Lumena, Mozaika knjiga, VBZ-a i Egmonta, miris Omnia Crystalline te CD ansambla LIPE.

Danas će nagrade osvojiti čitatelji koji prvi odgovore točno na nagradno pitanje koje ćemo objaviti ovdje u razdoblju od 13 do 14 sati!

Imena dobitnika i pripadajućih im nagrada objavit ćemo u utorak, 24. prosinca u jutarnjim satima.

Sudjelovanjem u nagradnjači sudionici se prijavljuju za bilo koju od navedenih nagrada. Kako bi nagradili što više čitatelja navedene dnevne nagrade ćemo raspodjeliti na više dobitnika. Dnevne nagrade će biti rapoređene u poklon pakete koji će sadržavati jednu ili više nagrada.

Blitz vam poklanja promotivne materijale (majica, kapa, bedževi) iz nanovijeg hita 'Hobit: Smaugova pustoš'!

'Hobit: Smaugova pustoš' nastavlja pratiti avanture Bilba Bagginsa na putovanju u društvu Čarobnjaka Gandalfa i trinaest Patuljaka predvođenih Thorinom Hrastoštitom u epskoj misiji ponovnog osvajanja Pustogore i vraćanja izgubljenog kraljevstva Erebora.
Nakon što uspijevaju preživjeti početak neočekivanog putovanja, članovi Družine nastavljaju prema istoku, a na putu će sresti Mjenjolika Beorna i Velike paukove u zloglasnoj i opasnoj šumi Mrkodol. Nakon što pobjegnu Šumskim vilenjacima, hrabri junaci kreću prema Jezergradu i naposljetku stižu do Pustogore, gdje će se suočiti s najvećom opasnošću, bićem strašnijem od bilo kojeg živućeg stvora koje će testirati ne samo njihovu hrabrost već i snagu njihova prijateljstva te koliko je uopće bilo mudro poći na ovakvo putovanje – zmajem Smaugom.

Olival je pripremio dva božićna poklon paketa.

U potrazi za savršenim božićnim poklonom Kozmetika Olival predlaže malo autohtone čarolije u vidu njegujućih tretmana za bezvremensku ljupotu. Olival Kozmetika pripremila je Božićno pakiranje koje sadržava tri kreme za posebnu njegu lica bazirane na ulju smilja koje potiče obnavljanje kože i sprječava nastajanje bora. Ekstra hidratantne kreme za dnevnu i noćnu, i regenerativna krema iz Olivalove linije 'Smilje - bezvremenska ljepota' crpe svoje blagodati iz autohtone biljke koja je stoljećima davala živost dalmatinskim domovima i bezvremensku ljepotu koži generacija žena.
Ekstra hidratantne kreme za dnevnu i noćnu te regenerativna krema za posebnu njegu namijenjene su svim tipovima lica: normalnoj, mješovitoj i masnoj koži. Proizvodi su rađeni prema najvišim standardima za izradu prirodne kozmetike te ne sadrže sintetske komponente uobičajene u standardnim kozmetičkim pripravcima.
U Novu godinu s manje bora i godinu dana mlađi - Kozmetika Olival.

PepsiCo vas vodi na utakmicu KHL lige Medveščak - Dinamo Moskva, 27. prosinca u Areni Zagreb te poklanja poklon paket.

PepsiCo je ove sezone globalni sponzor KHL lige u kojoj igra Medveščak te je ova partnerska suradnja u Hrvatskoj dodatno pojačana sponzorskom podrškom klubu hokeja na ledu Medveščak.
Tako su Pepsi i Medvjedi za svoje fanove pripremili i senzacionalnu nagradnu igru 'Zgrabi Pepsi i treniraj Medvjede'. Glavna nagrada je trening s momčadi KHL Medveščak (27. siječnja 2014. u Areni) te posjet treningu na dan utakmice, druženje sa sportskim timom, praćenje utakmice s pomoćnim trenerom i vođenje statistike, a osiguran je put i smještaj. Bit će zanimljivo biti dio pobjedničkog tima – iznutra.
Pravila nagradne igre mogu se pronaći na web stranici www.pepsi.hr, a svakodnevno se na Facebook stranici Pepsi Hrvatska mogu pronaći nove informacije i nova iznenađenja.

Osvojite Graševinu izborna berba bobicavinarije Feravino iz Feričanaca.

Stižu nam blagdani, a berbe su daleko iza nas. Vrijeme je da uživamo u božićnim blagdanima i s vama podijelimo plodove našeg rada. Vinarija Feravino za vas je već pripremila poklone.
Graševina izborna berba bobica vrhunsko je predikatno slatko vino, a mi vam poklanjamo ono iz 2009.godine.
Graševina, izborna berba bobica vrlo je zahtjevna berba i prosječno ju je teško ostvariti zbog klimatskih prilika.
Ipak, mi smo u tome u potpunosti uspjeli. Računa se da je jedna godina u deset pogodna za ovu vrstu berbe. Boja vina izborne berbe prosušenih bobica je zlatnožuta do jantarna, buke je raskošan, a u okusu dominira obilje neprovrelog šećera i miris plemenite plijesni.
Idealna je kao partner uz deserte,a isto tako,dobro ohlađena mogu se poslužiti i kao slatki aperitiv.
Kada smo vam to otkrili onda vam ne preostaje ništa drugo nego poslužiti ovu izvrsnu graševinu blagdanskim gostima uz neki od slatkih specijaliteta!

Nestle hrvatska vam poklanja poklon paket svojih proizvoda.

Nescafé ove godine obilježava 75. godišnjicu svog postojanja kao vodeći brand na svjetskom tržištu u kategoriji instant kava na svijetu. Nakon 75 godina od lansiranja NESCAFÉA svake sekunde se popije više od 5.500 šalica ovog napitka. Nescafé, brand tvrtke Nestlé koja je još davne 1938. izmislila topivu kavu, danas drži 43 posto udjela na hrvatskom tržištu u tom segmentu.
NESCAFÉ je nastao uslijed Svjetske ekonomske krize 1929. kada je tadašnji čelnik tvrtke Nestlé, Louis Dapples, dobio zadatak da kavu nagomilanu u skladištima u Brazilu pretvori u topive kocke kave. Tri godine istraživanja pokazale su kako kava pretvorena u prašak, dulje zadržava svoj okus. Kao rezultat, 1938. nastala je prva topiva kava na svijetu – NESCAFÉ.
Koliko je kava dio naše svakodnevice govori i činjenica da je upravo kava drugi najkorišteniji proizvod na svijetu, nakon nafte.

Iz Aromare nam dolazi poklon paket koji sadrži ulje da masažu, sol za kupanje i eterična ulja.

Tvrtka Aromara d.o.o. postoji već dugi niz godina i pionir je aromaterapije u Hrvatskoj.
Pruža najbolja rješenja za najčešće zdravstvene probleme i nezaobilazan je partner u prevenciji bolesti i očuvanju zdravlja. Aromara d.o.o. u ponudi ima samo 100% čista eterična i bazna ulja i od njih izrađene proizvode.
Kako bi vas uvela u blagdansko raspoloženje, Aromara vam poklanja Božićni paket u kojem ćete pronaći Aroma Essence Sretan Božić ulje za masažu, Aroma solnu kupku i mješavinu eteričnih ulja Zimska noć.
Aroma mješavina Zimska noć je topla zimska mješavina satkana od lavande, bora, klinčića, ružinog drva i vetivera. Antistresnog je i umirujućeg djelovanja te stvara ugodno raspoloženje. Par kapi Zimske noći u mirisnoj svjetiljci uvući će vas u smiraj zimske noći.
Ugodan, topao i opojni miris cimeta te naranča i jela će osnažiti vaš duh i tijelo pružiti će vam nezaboravne blagdanske trenutke. Aroma Essence Sretan Božić,njegovati će vaše tijelo i opustiti vas u ugodnoj masaži.
Opustite se uz solnu kupku, zapalite svjećicu i uživajte u blagdanima.
Posjetite nas i na facebooku

Fraktura vam poklanja dva primjerka knjige 'Veritas'

Veljača je 1711. U Europi rat za španjolsko naslijeđe traje već godinama i velika su kraljevstva potpuno financijski iscrpljena. Kralj Sunce mora angažirati svoga najboljeg špijuna, kastrata i opata Atta Melanija, koji, iako slijep i u poodmaklim godinama, jedini može ostvariti njegove ciljeve. Atto Melani na prijevaru šalje svoga patuljastoga pomoćnika iz Rima u bogati Beč, gdje će raditi kao ovlašteni kraljevski dimnjačar. Njih dvojica ubrzo će se naći u neizvjesnoj misiji gdje mladoga naprednoga kralja i cara Josipa Prvog pokušavaju obavijestiti o urotnicima koji mu rade o glavi. Istovremeno u Beč nenajavljeno dolazi i turski aga. Gradom ubrzo zaredaju tajanstvena i bizarna umorstva, a Attov se pomoćnik sa skupinom studenata nađe usred najčudesnijih zgoda, koje uključuju i tajanstveni leteći brod.
'Veritas', treći roman iz serije o Attu Melaniju, bez sumnje potvrđuje da su Rita Monaldi i Francesco Sorti najintrigantniji i najbolji spisateljski dvojac današnjice.

Profil je prirpemio dva primjerka kuharice 'Moro'.

Kuharica 'Moro' jedinstveno je gastronomsko putovanje, knjiga koja dočarava način života u zemljama u kojima su tapas i meza – dijeljenje malih zalogaja hrane s prijateljima – mnogo više od nacionalnih stilova objedovanja.
Autori Sam (Samantha) i Sam (Samuel) Clark krenuli su u proljeće 1997. godine, prije otvaranja restorana Moro u Londonu, na tromjesečni medeni mjesec kamp-kućicom kroz Španjolsku i Maroko do Sahare, želeći otkriti sitnice zbog kojih hrana ima okus po kraju iz kojeg dolazi. Učeći istodobno i jezik začina, da bi mogli odabrati naglasak koji žele dati jelu, uspjelo im je stvoriti niz jedinstvenih recepta. Kuharica 'Moro', u kojoj su skupljena njihova najdraža jela, samo je u Velikoj Britaniji prodana u više od 100 000 primjeraka.
Recepti su pisani jednostavnim jezikom, a prati ih mnoštvo praktičnih savjeta i izvanrednih fotografija, preporuke koje začine i kako upotrebljavati, s ponekom anegdotom autora o tome gdje su probali koje jelo ili kako su došli do nekog recepta. Prvo je poglavlje posvećeno pripremi domaćeg kruha, slijede recepti za jela koja se poslužuju kao tapas i meza pa juhe i recepti s ribama, mesom i povrćem, a priču zaokružuju slastice.
Kombinacije začina i sezonskih namirnica stvaraju neočekivane i izvanredne arome, recepti su prilagođeni pripremi u svakome domu, a rezultat su prekrasna jela bogata okusom koja nas vode na putovanja Mediteranom kakav manje poznajemo.

Planetopija vam poklanja tri primjerka romana 'Kako biti žena', autorice Caitlin Moran

U bestseleru New York Timesa, nagrađivana britanska autorica, kritičarka i kolumnistica The Timesa odgovara na pitanje kako biti žena. Iskrena do kraja, autorica kaže kako u mnogo slučajeva u svom životu nije imala pojma kako biti žena, a u knjizi se ne libi se zaroniti u vlastita iskustva kako bi pronašla odgovor na to pitanje.
Moran je prešla dug put od bucmaste i neprilagođene tinejdžerice koja je odrastala u mnogobrojnoj, nekonvencionalnoj obitelji u Engleskoj 80-ih. Opisuje svoje nespretne seksualne početke, nepovezanost s vlastitim tijelom, potragu za ljubavlju i strastveno čitanje kultnih knjiga. Govori o seksizmu s kojim se susretala, o majčinstvu i o tome što ono znači za ženu u intimnom i profesionalnom smislu, o nesigurnosti koja žene tjera da robuju modi i skupim i bolnim zahvatima. Provokativna, britka i duhovita natjerat će vas da plačete od smijeha, da se zagrcnete od prepoznavanja, te da zaronite u sebe i pokušate i sami odgovoriti na pitanja koja si postavlja većina suvremenih žena.

Lumen vam poklanja knjigu Giorgija Falettija 'Zapisi jednog svodnika'

Iz pera jednog od najčitanijih talijanskih romanopisaca stiže nam pronicljiv krimić noir o prljavim igrama u milanskom podzemlju sedamdesetih godina.
Faletti je napisao dobro iznijansiran i eksplozivan krimić o moći i korupciji u redovima talijanske elite. Ta neobična priča puna zapanjujućih preokreta ujedno je tankoćutna studija karaktera čovjeka koji je pretrpio gubitak i od njega se ne može oporaviti, ističu kritičari.
Svestrani umjetnik, glumac, glazbenik i pisac Giorgio Faletti ne prestaje iznenađivati širinom svoga talenta. Kao komičar je nasmijavao publiku ostavljajući je bez daha, a kao pisac knjiga prevedenih na više od trideset jezika jednako snažno remeti pravilno disanje, suočavajući čitatelje s mračnim i nepouzdanim svijetom u kojemu nitko nije onakav kakav se na prvi pogled čini.

Mozaik knjiga je pripremio naslove 'Još te sanjam', 'Mrvicu čudesno' i 'Zov kukavice'.

'Još te sanjam', Fannie Flagg
Upoznajte Maggie Fortenberry. Njezin život djeluje savršen - lijepa je, šarmantna i uspješna, baš kao što bi čovjek očekivao od nekadašnje Miss Alabame. Ali zapravo, Maggie je nesretna da nesretnija ne može biti. Dosad je već trebala živjeti u otmjenoj kući sa suprugom koji je obožava i djecom. Umjesto toga, ona za život zarađuje prodajući taj san drugima - iako je odnedavna njezinom poslu s nekretnimama krenulo od zla nagore.
Zato Maggie smišlja savršen plan da to sve okonča. I tad se počinju događati neobične stvari. Katapultirana u jedno neočekivano otkriće za drugim, Maggie shvaća vrijednu lekciju o prirodi prijateljstva, izazovima moderna života i opasnostima nemogućih snova. Ujedno spoznaje da svi, živi i mrtvi, imaju barem jednu malu tajnu...


'Mrvicu čudesno', Dawn French
Mo tek što nije napunila pedesetu i morat će se suočiti s nekim prilično neugodnim istinama. Ne razumije ni svoju kćer ni svog sina tinejdžera, što je za jednu dječju psihologinju prilično nezgodno. Godine joj se već naziru i na licu, a ni njezino raspoloženje nije mnogo veselije. Njezina kći Dora tek što nije napunila osamnaest... i tek što nije počela mlatiti svakog tko je nervira, a posebice svog starmalog mlađeg brata Petera, koji je umislio da je Oscar Wilde. Tu je i tata... koji je samo tata.
'Mrvicu čudesno' je priča o modernoj obitelji u kojoj svaki član živi u svom vlastitom, zasebnom balonu koji tek što se nije rasplinuo. To je priča za svakoga tko je ikad dijelio dom s onom neobičnom skupinom neznanaca koju nazivamo rođacima. Oh, tu je i pas. Ime mu je Poo.


'Zov kukavice', Robert Galbraith
Ako mislite da poznajete detektive iz mračnih krimi romana, onda još niste upoznali Strikea i njegovu asistenticu Robin! Upoznajte nezaboravan detektivski tim!
Kad se manekenka problematična ponašanja baci sa svojega snijegom prekrivena balkona u londonskom Mayfairu, svi će pretpostaviti da je riječ o samoubojstvu. Međutim, njezin brat ne dijeli opće mišljenje i unajmljuje privatnog istražitelja Cormorana Strikea da se pozabavi slučajem. Strike je ratni veteran – ranjen kako fizički tako i psihički – i život mu je u rasulu. Raspada mu se ljubavna veza, posao mu baš i ne ide i slučaj istrage smrti poznate manekenke učinit će mu se poput pojasa za spašavanje. No dobar honorar neće biti lako zaraditi: što dublje bude ulazio u neobičan svijet mlade manekenke, stvari će postajati sve mračnije i Strike će se približiti otkriću šokantne tajne i ući u samo srce opasnosti…
Napet, otmjen krimić smješten u ozračje Londona – od mirnih ulica Mayfaira do pabova u pokrajnjim uličicama East Enda i vreve Sohoa – 'Zov kukavice' izvanredna je knjiga. Predstavljajući lik Cormorana Strikea, ovo je hvaljeni prvi krimić J.K.Rowling, napisan pod pseudonimom Robert Galbraith.

Everet i Bulgari vam poklanjaju miris Omnia Crystalline

Nadahnuta čistoćom kristala, Omnia Crystalline je Bulgari cvjetni miris obilježen nježnim skladom stvorenim za otmjen i suvremen duh.
Omnia Crystalline je buket svježine koji oživljava kroz svjetlost kristala otkrivajući čistu ženstvenost. Obilježje blistave i neodoljive svjetlosti postojanja , izražava uzvišenost i ravnotežu spontane i odlučne žene čija je ljepota potaknuta diskretnom senzualnošću.
Poput kristala s mnogo površina, Omnia Crystalline miješa različite arome koje spaja kako bi kreirala ovaj jedinstven i dragocjen miris.
Gornje note mirisa sugeriraju lakoću dobivenu iz svježih ekstrakata bambusa i voćnih tonova Nashi voća (vrsta japanskog voća).
Srce Omnia Crystalline mirisa otvara se očaravajućom mekoćom cvijeta lotusa budeći osjećaj sklada i čistoće na najjednostavniji način.
Na posljetku, donja nota mirisa obilježena je drvom Balse koje mirisu daje diskretan i senzualan prijelaz ka dubljem šarmu.

VBZ vam poklanja knjige 'Indijančeva noć' i Žena na rubu živčanog sloma'.


Mirjana Dugandžija, 'Indijančeva noć'
'Indijančeva noć' sretan je i nimalo neočekivan susret autoričinih literariziranih kolumni objavljivanih u tjedniku Globus i dosad neobjavljenih kratkih priča – ne na operacijskom stolu, kao u od Lautréamonta posuđenoj nadrealističkoj prispodobi, već na crvenom telefonu – vrućoj liniji između fikcije i fakcije. Koja god strana trenutno primala poziv, njezin je pripovjedni glas suveren, a dijalog je, osim stilske gipkosti koja dopušta ponovna čitanja i pronalaženje uvijek novih slojeva i finesa, brz, živ i precizan, kako to važne stvari koje se rješavaju crvenim telefonima već jesu.
Bilo da se ti tekstovi bave knjigama, društvenim, ekonomskim i lifestyle fenomenima, fragmentima osobne povijesti ili je riječ o čistoj fikciji (mada se autorica tu redovito poigrava čitateljskim očekivanjima), njihove teme uvijek su prelomljene kroz perspektivu autorice/junakinje: visokoobrazovane, urbane žene iz srednje klase kojoj nije stran glamur, no ni svakodnevica poniženih i uvrijeđenih, kojima na neki način i sama pripada. Ova je knjiga vjeran portret više složenih likova, u rasponu od osoba, preko gradova i miljea do ‘duha vremena’.
Dugandžijine proze idu u prilog staroj tezi da osobno jest političko, te da svakako vrijedi i obrnuto. S koje god strane podigli slušalicu, čeka vas ugodan razgovor.



Lorna Martin, 'Žena na rubu živčanog sloma'
Uspješna novinarka Lorna Martin u životu ima sve: posao iz snova u londonskom The Observeru, pristojnu plaću, sjajne prijatelje i izvrsno zdravlje, no duboko je zaglibila u kompliciranom ljubavnom odnosu s oženjenim muškarcem. I dok razmišlja zašto još uvijek strahuje od vezivanja iako istodobno žudi za stabilnom ljubavnom vezom, zašto odabire krive muškarce, neprekidno plače, izlaže se neugodnostima na poslu i ima potrebu uvijek ugađati drugima, shvaća da je došlo vrijeme da se napokon odlučno pozabavi sobom i uroni duboko u svoju dušu. Iako je psihoterapiju oduvijek smatrala obmanom, prijevarom osmišljenom za slabiće i ljude koji vole kukati zbog svega i svačega, Lorna se na nagovor svoje sestre Louise i najbolje prijateljice Katy odlučuje, iako sa strepnjom, upustiti u jednogodišnji psihoterapeutski proces s ledenom dr. J....

Croatia Records vam poklanja CD vokalno instrumentalnog ansambla Lipe

Vokalno instrumentalni ansambl Lipe utemeljen je 1992. godine. Članice ansambla udružile su se kako bi njegovale i od zaborava čuvale izvornu folklornu pjesmu svih krajeva Sisačko-moslavačke županije i cijele Hrvatske.
Glazbeni voditelj i dirigent popularnog sisačkog sastava je prof. Dražen Kurilovčan. L.I.P.E. su poseban i izdvojen projekt od dosadašnjeg rada VIA 'Lipe' jer se načinom interpretacije i obradama pjesama razlikuje od dosadašnjeg izvornog oblika izvedbi.
CD izdanje 'Jednom davno, kao i danas' predstavlja nam osam tradicionalnih pjesama u potpuno novom ruhu. Aranžmane i glazbenu produkciju potpisuje Dalibor Paurić, a u prodaji je u izdanju izdavačke kuće Croatia records.

Iz Dukata nam dolazi Dolce Iskušenje – otkrijte tajnu užitka!

Dolce Iskušenje nova je linija kremastih voćnih jogurt deserta iz Dukata, koja oduševljava spojem najfinijeg kremastog jogurta i raskošnim voćnim kombinacijama.
Iz vrta iskušenja stižu nesvakidašnje kombinacije voćnih okusa: crvene naranče i breskve, ananasa i marakuje, višnje i vanilija te borovnice i limete.
Otkrijte iskušenje koje se krije ispod svakog poklopca Dolce Iskušenje jogurt deserta i uživajte u njemu baš svaki dan.
Dolce Iskušenje – pokušajte mu odoljeti!

Egmont je za najmlađe pripremio knjigu/slagalicu 'Božićne priče Djeda Mraza'.

Zaviri u tajni svijet Djeda Mraza i saznaj sve o njegovoj radionici, pomoćnicima i pripremama za najvažniji dan u godini!
Pročitaj zanimljive priče i zabavi se.
Čeka te pet božićnih slagalica od 12 dijelova.

Nagradno pitanje potražite ovdje između 13 i 14 sati!

Dobitnici:

Ivana Gaćina (promo materijali iz filma 'Hobit: Smaugova pustoš' i knjiga 'Veritas')

Tamara Jukić (Olival poklon paket i knjiga 'Božićne priče')

Sanja Vidović (Olival poklon paket i knjiga 'Moro')

Boris Dujmović (Pepsi poklon paket, ulazniec za utakmicu Medveščaka i knjiga 'Moro')

Mislav Živković (paket vina Graševina, knjiga 'Mrvicu čudesno' i poklon paket Aromare)

Tomislav Mladenović (poklon paket Nescaffea, knjiga 'Veritas' i knjiga 'Žena na rubu')

Tamara Strigo (poklon paket Dukata, knjiga 'Kako biti žena' i knjiga 'Indijančeva noć')

Ivana Jazbec (poklon paket Dukata, knjiga 'Kako biti žena' i knjiga 'Još te sanjam')

Helena Horvat (miris Omnia Crystalline i knjiga 'Zov kukavice')

Janja Keglević (CD ansambla LIPE, knjiga 'Zapisi jednog svodnika' i knjiga 'Kako biti žena')

Dobitnici iz Zagreba i okolice će o preuzimanju nagrada biti obavješteni putem maila, a dobitnicima izvan Zagreba nagrade ćemo poslati poštom na kućnu adresu u roku od dva tjedna.