UVIJEK U MODI

Crne mačke su totalni mrak!

18.08.2015 u 13:12

Bionic
Reading

Jučer (17. kolovoza) je bio Dan crnih mačaka, a s obzirom na bizarna praznovjerja da nose nesreću tim ljepoticama treba svaka reklama koju mogu dobiti

Crne mačke imaju različito značenje širom svijeta. U Europi su uglavnom bile na lošem glasu jer se u srednjem vijeku vjerovalo da su ljubimci vještica, no ne svagdje. Škoti vjeruju kako crna mačka nosi sreću. Crna mačka je znak sreće u Velikoj Britaniji i Japanu.

Zbog smiješnih praznovjerja, crne mačke su u srednjem vijeku često bile nedužne žrtve iracionalnog bijesa, a s obzirom na statistike koje ukazuju kako je crne životinje općenito teže udomiti, čini se kako bizarna vjerovanja još uvijek nisu do kraja nestala.


Umjesto da se plašite bakica koje lete na metlama, razmislite o svim prednostima udomljavanja crne mačke. Za početak, crne mačke pristaju uz bilo što i uvijek su u modi. Njihova dlaka nikad se neće opaziti na crnoj odjeći.

Još je jedan dobar razlog za uzimanje crne mačke, možete klincima muljati da ste udomili minijaturnu crnu panteru, ali možda je najbolji povod činjenica da su to mačke kao i sve druge, lijepe i zabavne, spremne maziti se i presti u svojem novom domu.