BLAGDANSKA NAGRADNJAČA

Danas poklanjaju Maks, Ledo, Violeta, PIK Vrbovec, WaterWipes, Menart...

15.12.2016 u 10:40

Bionic
Reading

Već sedmu godinu zaredom tportal.hr daje sve od sebe i tijekom prosinca vjernim čitateljima poklanja vrijedne nagrade. Svakog dana imat ćete prilike osvojiti vrijedne nagrade, a koje smo danas pripremili, saznajte u nastavku! U sedmom danu velikog blagdanskog darivanja tportala nagradit će vas PIK Vrbovec, PharmaS, Violeta, Ledo, WaterWipes, Menart, Maks i Lumen

PIK Vrbovec poklanja vam Rustike za poseban blagdanski ugođaj na vašem stolu - salamu s tartufima i blagdansku salamu. Rustika salame prekrivene su plemenitom plijesni i svojim 'zimskim' izgledom privlače posebnu pozornost. PIK je ove godine pripremio posebno izdanje Rustika salama, koje nisu dostupne u slobodnoj prodaji. Osvojiti ih možete u sklopu tportalove blagdanske akcije, a idealne su za poklon ili konzumaciju u krugu obitelji i prijatelja. Rustika blagdanska salama i Rustika salama s tartufima atraktivne su bijele boje, laganog i blagog okusa te sočne. Rustika blagdanska salama idealna je za božićno vrijeme zbog kombinacije neodoljivih začina – klinčića, cimeta i naranče - koji uz vrhunske komade kvalitetnog crvenog mesa osiguravaju odličan spoj mirisa i okusa blagdana. Rustika salama s dodatkom aromatičnih tartufa, u kombinaciji s drugim začinima, daje savršen okus koji će iznenaditi i najveće gurmane. PIK Rustike predstavljaju savršen izbor za sve koji vole probati nove i drugačije okuse premium kvalitete, a istovremeno na vašem stolu stvaraju pravi zimski gastro ugođaj.

PharmaS poklanja četiri proizvoda, Vitosi pastile za bolje učenje, pamćenje i koncentraciju. O mozgu se moramo brinuti cijeli život. Tijekom djetinjstva ključno je osigurati sve sastojke za pravilan razvoj, a u odrasloj dobi važno je održati optimalne kognitivne funkcije dok u starosti nastojimo spriječiti kognitivno propadanje i pojavu demencije. Dugolančane masne kiseline iz morskih izvora, dokozaheksaenska (DHA) i eikozapentaenska (EPA) masna kiselina, igraju važnu ulogu u normalnom radu mozga. Primjerice, DHA je prevladavajuća masna kiselina u mozgu koja se najviše nakuplja u području zaduženom za učenje i pamćenje. Međutim mnoga djeca, ali i odrasli, rijetko konzumiraju ribu i plodove mora koji obiluju korisnim masnoćama, a njihov nizak unos povezuje se s nastankom mnogih psihičkih i fizičkih bolesti modernog života. Zbog ograničene mogućnosti proizvodnje DHA u ljudskom organizmu, kao i zbog činjenice da je DHA ključna za normalno funkcioniranje mozga, čini se kako bi zdrava djeca, ali i odrasli, trebali redovito unositi adekvatne količine ove važne masne kiseline tijekom cijelog života.


Violeta poklanja Violeta poklon paket. Parfemska baza musk je idealna komponenta koja miris drži postojanim na koži. Musk je miris koji na svakoj osobi miriše drugačije zahvaljujući prirodnoj kemiji do koje dolazi kada se vaši feromoni pomiješaju s njim. Teta Violeta Original omekšivač napravljen je u suradnji s francuskim parfumerima, a upravo je musk jedan od osnovnih sastojaka ove opojne mirisne kombinacije. Omekšivač sadrži mikrokapsule koje otpuštaju mirisno ulje muska, jasmina, ambera, ruže i voćnih nota pri svakom pokretu tijela.

Ledo poklanja poklon-paket. Uštedite vrijeme s Ledo miješanim povrćem i provedite dragocjene trenutke s obitelji i prijateljima, jer s unaprijed nasjeckanom mrkvom, graškom i krumpirom za svega nekoliko minuta možete pripremiti nezaobilaznu francusku salatu ili prilog koji će se najbolje uklopiti uz Ledo oslić filet. Ova morska riba ne sadrži suvišne masnoće što je čini idealnom namirnicom za spremanje najfinijih blagdanskih specijaliteta. Priprema je jednostavna, a dojam snažan, dovoljno je da filet oslića odmrznete i spremite ga koristeći omiljeni recept. Na posljetku se zasladite Ledo savijačom okusa cheesecake i maline koja će biti pravo iznenađenje ukućanima, a za ljubitelje sladoleda tu je Strauss Winter jedinstvenog okusa prženih badema i Speculaas keksa čiji sklad nadopunjuje kakao preljev izvana i fini nugat koji ga oplemenjuje iznutra. Da bi ovi blagdani ostali još dugo u pamćenju tu je i Ledo Medo plišanac koji će izmamiti osmjeh na razdragana dječja lica.

WaterWipes poklanja vlažne maramice za bebe. Odnedavno su na naše tržište stigle vlažne maramice za bebe WaterWipes koje sadrže samo prirodne sastojke, nježno čiste osjetljivu bebinu kožu ne narušavajući površinski zaštitni sloj kože te tako smanjuju rizik od pojave pelenskog osipa. Ne sadrže kemikalije poput fenoksietanola, alkohola, parabena i parfema koje mogu štetno djelovati na zdravlje kože vaše bebe. Najčišće su maramice na tržištu sačinjene od 99,9% izvorske vode koja nježno čisti kožu vaše bebe i 0,1% ulja sjemenki grejpa koje hidratizira i umiruje kožu. Dostupno u prodavaonicama po cijeni od 27 kuna za paket od 60 komada.

Menart poklanja CD Little Mix ‘Glory Days’, knjigu Mišo Hrnjak ‘Srce od zlata’ i DVD Tom i Jerry – Povratak u Oz.

CD Little Mix ‘Glory Days’.
Energične i zavodljive djevojke okupljene u grupi Little Mix ‘Glory Days’ najavile su novi album singlom ‘Shout To My Ex’. Uz izlazak albuma, najavljena je i "Glory Days" turneja. Hit ‘Shout To My Ex’ su napisali: Little Mix, Camille Purcell, Iain James i Electric, a produkciju potpisuje Electric. Ova himnička pjesma s jakim refrenom osvojila je pop fanove dilejm svijeta - spot je pogledan više od 80 milijuna puta na YouTubeu. Album uključuje 15 novih pjesama.

Knjiga Mišo Hrnjak ‘Srce od zlata’.
Autor u knjizi progovara o odrastanju i sazrijevanju kroz životne priče koje donose sex drugs and rock and roll u domaćoj inačici, iz prve ruke i bez cenzure. Iskreno i intimno djelo o autorovom djetinjstvu, privatnom životu, slavnim osamdesetima, karijeri u Azri, ali i svemu što je došlo nakon toga, opisano u pričama o putovanjima, traženju i nalaženju, ljubavi i boli, očaju i sreći. ‘Ideja za pisanje ove knjige je sazrijevala više godina. Kada sam se vratio na scenu, mnogi mlađi glazbenici su me pitali mnogo toga, pa sam pričao priče. Ja volim pričati priče. Rekli da to moram zapisati, napisati knjigu. Eto, tako su mi stavili bubu u uho! Period s Azrom, Džonijem i Borisom je bio vrlo intenzivan dio mog života, i jest, obilježio me do danas na mnogo načina. Ali to su bile samo tri i pol godine, od mojih dosadašnjih 55. Knjiga nije o Azri, ali upisao sam mnogo anegdota i doživljaja iz tog perioda, stvari koje znademo samo nas troje. I još mnogo drugih događaja. Na ovaj ili onaj način vezanih uz rock and roll’, prisjetio se Mišo Hrnjak koji je ovo izdanje obogatio i fotografijama iz private arhive.

DVD Tom i Jerry – Povratak u Oz. Nakon što je Zla vještica protjerana iz Oza, Tom, Jerry i Dorothy se vraćaju u Kansas! Sreća ne traje dugo jer iz čarobne zemlje stiže nova zla prijetnja - kralj Gnomova. Nakon što zatoči Dobru vješticu, kralj Gnomova i njegova vojska kreću u pohod kroz Oz i treba im još samo jedna stvar kako bi zavladali Smaragdnim gradom – Dorothyne crvene cipelice! Sada naš omiljeni mačak i miš zajedno kreću u Oz kako bi spasili zemlju koju vole. Naša hrabra skupina vine se u nebo uz pomoć Čarobnjaka zajedno sa Dorothy, Totom, Strašilom, Limenim i Plašljivim lavom. Salve smijeha odjekivat će tijekom ove avanture dok naši junaci susreću razna zanimljiva bića hodajući putem popločenim žutim opekama.

Maks poklanja narukvicu. Slavljeničkom kolekcijom dizajnerica Saša Maksimiljanović obilježava jednu veliku zagrebačku modnu eru. Povodom te iznimno važne obljetnice, dizajnerica Saša Maksimiljanović predstavlja slavljeničku kolekciju namijenjenu dugogodišnjim klijenticama i mnogobrojnim ljubiteljima njenog dizajna. U avangardnoj kolekciji prevladava crna boja, inače zaštitni znak brenda Maks, a snažne image fotografije donose jednu pomalo mračnu i nestvarnu zimsku modnu priču. S obzirom na veliku obljetnicu u dućanu na adresi Teslina 9, svake subote je 45% popusta na dio asortimana brenda Maks. Tako će ove subote, 17. prosinca biti 45% popusta na hlače, 24. prosinca 45% na sestrinski brend bi.bi nakit, a u subotu, 31. prosinca sve košulje su snižene isto 45%. Stari Zagrepčani poznaju Maks kao jedan od prvih dizajnerskih dućana, koji je od samog početka oduševljavao izvrsnim dizajnom i vrhunskom kvalitetom. Obiteljsku tradiciju prije 12 godina preuzela je Saša Maksimiljanović, koja je tom spoju dizajna i kvalitete pridodala i jednu mističnu i avangardnu notu. Nova kolekcija koju predstavlja svojevrsni je homage dugogodišnjem radu i obiteljskoj tradiciji koja već godinama postavlja zagrebačke modne trendove. Stoga su u novu kolekciju implementirani i određeni stari, najprodavaniji modeli, posebno redizajnirani i prilagođeni današnjem stilu brenda Maks. Ova kolekcija donosi i jednu veliku novost u ponudi ovog renomiranog modnog brenda - ručno rađene Maks cipele.

Lumen poklanja knjige 'Oksa Pollock – Vladavina Izdajnika (peti dio)', Anne Plichota, Cendrine Wolf, 'Kako ulazi svjetlost', Louise Penny i Sisi, Allison Pataki.

'Kako ulazi svjetlost', Louise Penny.
Kako ulazi svjetlost veličanstven je detektivski roman koji zaokuplja mozak, srce i dušu. Priča je to o zločinu, pokvarenosti i umorstvu, o sukobljenim stranama koje postoje u svima nama. Nastavljajući tradiciju majstora detektivske priče kao što su G. K. Chesterton i Dorothy Sayers, Louise Penny ulazi u duhovne dimenzije žanra. U središtu je priče epska urota – borba između dobra i zla – kakva nije viđena otkad se nebeska vojska sukobila s Luciferovim palim anđelima u Izgubljenom raju. Naslov romana preuzet je iz pjesme Anthem Leonarda Cohena: ‘There’s a crack in everything. / That’s how the light gets in.’ (U svemu su pukotine. / Tako ulazi svjetlost.).

Sisi, Allison Pataki. Nepoznata i dirljiva priča o austrougarskoj carici Elizabeti, princezi Diani svojega vremena... Zadivljujući povijesni roman koji se čita u dahu. Elizabetu – koju su od dragosti svi nazivali Sisi – udanu za cara Franju Josipa, narod je obožavao i proglasio je svojom vilinskom kraljicom, ali iza tog vanjskog blještavila skrivala se mudra i nesretna žena. Ljubavne afere i gubitci, vjernost i izdaje – u Sisi se bore međusobno suprotstavljene želje: održati obitelj na okupu ili pobjeći iz braka koji je guši... Romantična, strastvena i posvećena očuvanju carstva, Sisi, modna ikona 19. stoljeća, odlučna je u namjeri da spasi carstvo. Može li spasiti i sebe?

'Oksa Pollock – Vladavina Izdajnika (peti dio)', Anne Plichota, Cendrine Wolf.
Peti dio serijala o Oksi Pollock, djevojčici s posebnim moćima, čita se bez daha. Očaravajuća priča s ratobornom junakinjom, opakim protivnicima i fantastičnim trikovima uvjerljivo ispunjava prazninu koju je za sobom ostavio Harry Potter. Granica između dobra i zla nikada do sada nije bila tako nejasna, no Oksa i njezini prijatelji morat će donijeti sudbonosne odluke. Magija se nastavlja, fantastičnija nego ikad.

Dobitnici:

Marina Mesarek - PIK Vrbovec
Dubravka Kašaj - Violeta + DVD Tom i Jerry
Ruszmira Tomasović - Ledo
Dubravko Badalić - WaterWipes + Vitosi
Branka Pečurica - CD Little Mix ‘Glory Days’ + knjiga Mišo Hrnjak ‘Srce od zlata’.
Nikolina Kalcina - Maks
Sonja Bogojević – knjiga 'Kako ulazi svjetlost', Louise Penny + Vitosi
Boris Škrbina - Sisi, Allison Pataki + Vitosi
Damir Franjević – knjiga 'Oksa Pollock – Vladavina Izdajnika (peti dio)' + Vitosi

O preuzimanju nagrada dobitnici će biti obaviješteni putem e-maila.