RUŽMARIN I MASLINE

Jako jednostavan recept za mirisnu focacciu

14.05.2014 u 12:25

Bionic
Reading

Popularni Rudolph van Veen, zvijezda 24Kitchen TV-a, prvi put dolazi u Hrvatsku kako bi upoznao svoje obožavatelje te ih izazvao u kulinarskom natjecanju 'Impresioniraj Rudolpha'

Potrebni sastojci:

2 grančice ružmarina
300 g brašna
7 g suhog kvasca
1 čajna žličica soli
175 ml mlake vode
50 g maslina bez koštica
2 čajne žlice krupne soli
2 čajne žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja

Priprema

Nasjeckajte listiće ružmarina. Izmiješajte u zdjeli brašno, kvasac, sol u vodu i nasjeckati ružmarin.

Izvadite smjesu iz zdjele i mijesite tijesto na ravnoj podlozi desetak minuta dok ne dobijete glatko i elastično tijesto. Formirajte kuglu od tijesta i prekrijte je prozirnom folijom te je ostavite da se diže oko sat vremena na toplom mjestu.

Grubo nasjeckajte masline i umiješajte ih u tijesto. Tijesto lagano razvucite rukama na otprilike centimetar debljine i stavite u lim za pečenje. Prekrijte tijesto vlažnom krpom i pustite da se diže 17 minuta u hladnoj pećnici.

Izvadite tijesto iz pećnice i zagrijte pećnicu na 200ºC. Tijesto poprskajte maslinovim uljem i pospite krupnom morskom solju i pecite je oko 30 minuta dok ne dobije zlatno žutu boju.

Svi znatiželjnici koji bi voljeli upoznati Rudolpha te ga impresionirati svojim kulinarskim umijećem, mogu se prijaviti na www.impresionirajrudolpha.hr. Pet sretnika dobit će priliku stati na pozornicu i kuhati uz bok s jednom od najvećih kuharskih zvijezda, a svi ostali moći će u publici pratiti Rudolphove kulinarske vratolomije.