POVRATAK U PROŠLOST

Jeste li spremni za trend koji je bio veliki hit početkom 2000-ih?

05.01.2024 u 11:46

Bionic
Reading

Nošenje suknji, ali i haljina preko hlača početkom 2000-ih bio je jedan od najvećih trendova, a s obzirom na modu koja se uvijek vraća, ovakve već pomalo zaboravljene kombinacije itekako ćemo viđati na Instagramu, ali i na gradskim ulicama ove godine

Neobičan Y2K trend, prema analizi Stylighta, poznate modne tražilice koja ima 120 milijuna korisnika, vraća se ove godine na scenu.

5 komada koje trebate imati u ormaru Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr/Profimedia

Možda već jesmo u 2024., ali sudeći po svemu, modni svijet se vraća u prošlost.

U ovom se trenutku upućeni u modne trendove slažu oko jedne stvari - povratak trenda 'suknja preko hlača' nova je velika stvar ove godine.

Potraga za nekonformističkim stilovima i upečatljivim modnim kombinacijama potaknula su iznova ovaj trend iz 2000-ih te se on vraća na piste i gradske ulice. Također se odlično uklapa u estetiku office-core ili tzv. uredske sirene, koja je hit posljednjih nekoliko mjeseci.

Slično povratku balerinki ili traperica s niskim strukom, ponovna pojava ovog kontroverznog trenda dočekana je s pomiješanim emocijama jer mu se neki vesele, a neki ga ne bi isprobali ni u najluđem snu.

NOSI IM SE BIJELA BOJA

Zagrepčanke pokazale na koju su boju kaputa posebno slabe ove sezone

Pogledaj galeriju

Ova hrabra modna estetika iz 2000-ih nosi jak individualan žig nudeći novi način slojevitog nošenja odjeće za fashionistice koje se ne boje iskoraka. Da se ovaj trend sve više traži na Googleu, potvrđuje i porast od 37 posto u pretraživanjima za ključnu riječ 'suknja preko hlača' u prosincu 2023.

5 komada koje trebate imati u ormaru Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr/Profimedia

I teško je ne primijetiti da su i na Instagramu mnoge zaljubljenice u modu ponosno pokazale upravo kombinacije nadahnute stilom nekadašnjih zvijezda Disney Channela. Osim toga, na Stylightu je uočeno povećanje od 11 posto i kad se radi o asimetričnim suknjama, koje su također popularan izbor za trendi Y2K lookove.