TOP 9

Komadi koje baš svi žele imati: Ovo su najtraženiji modni dodaci sezone

03.06.2023 u 22:08

Bionic
Reading

Ovogodišnja sezona proljeće/ljeto donosi živopisan niz modnih dodataka koji osvajaju pažnju. Analizirajući kupovne navike korisnika svoje stranice, modna platforma Stylight stigla je do popisa najtraženijih modnih dodataka

Od heklanih komada do 3D ruža i platnenih torbi, ovosezonski dodaci slave odvažnost i individualnost, o čemu dovoljno svjedoči Stylightov popis trenutno najtraženijih dodataka na modnoj sceni.

Torbe od rafije

Jedan od trendova koji je ove godine s plaže stigao u grad su moderni modeli od rafije, poznati i kao slamnate torbe. Po mogućnosti u XL veličini, ove torbe osim funkcionalnosti nude prirodni štih osmišljenim stajlinzima. Većina je tkana od održivog materijala dobivenog od lišća palme rafije, a neki od najpoželjnijih modela su oni brendova kao što su Loewe, Longchamp i Tod’s. Na Stylightu je ove godine potražnja za slamnatim modelima torbi 18 puta veća u odnosu na prošlu godinu.

  • +26
Torbe od rafije Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Pletene kape

Ovaj moderan dodatak kombinira vintage šarm s daškom boho estetike. Bilo s potpisom talijanske Prade, Fendija ili Guccija, s buvljaka ili ručno izrađen – ove godine ultimativni dodatak za sunčane dane je heklani šešir. U jarkim bojama, heklane kape slove za it komad sezone, pa ne čudi da je potražnja za njima sve veća, o čemu svjedoči predstavništvo modne platforme Stylight. Prema njihovom istraživanju, potražnja za heklanim verzijama bucket kapa sada je 13 puta veća u odnosu na prošlu godinu.

Pletene haljine

Poput kapa, haljine nastale metodom heklanja slove za jedan od najpoželjnijih komada sezone. Pretraga ovog hit komada iz ere ludih 70-ih na Googleu je od prošlog mjeseca skočila za 24 posto. Nošeni na plaži/bazenu tijekom dana ili u večernjem izlasku, heklani modeli haljina namijenjeni novoj ljetnoj sezoni svestrani su, moderni i šik.

3D detalji ruže

Zimski mjeseci već su dali naslutiti veliki povratak 3D cvjetnih motiva, a ovaj trend svoj vrhunac popularnosti trebao bi doživjeti u narednim tjednima. Motiv 3D ruža danas naveliko krasi odjeću i dodatke, a ovaj simbol romantike, ženstvenosti i gracioznosti s lakoćom će darovati dašak otkačenosti i elegancije sezonskoj garderobi. Bilo da krasi lepršave haljine, lagane bluze ili dodatke poput torbica i ogrlica, detalj 3D cvjetova daje dašak glamura svakoj osmišljenoj kombinaciji. Njegova privlačnost nadilazi sva očekivanja ove sezone. Na Googleu, primjerice, pretraživanja s ključnim riječima 'detalj ruža' porasla su za 15 posto u odnosu na prošlu godinu, a za 52 posto za ključne riječi 'haljina s detaljem ruže'.

Predimenzionirane sunčane naočale

Ove sezone predimenzionirane sunčane naočale ponovno su u središtu pozornosti zahvaljujući vodećim brendovima u svijetu mode, poput Diora, Guccija ili Prade. Svojim preuveličanim okvirima oni lako spajaju retro šarm sa suvremenim štihom. Od klasičnih crnih okvira do živopisnih uzoraka i futurističkog dizajna, ove sunčane naočale trenutačno doživljavaju nagli porast interesa. Kako otkrivaju iz Stylighta, broj klikova na kategoriju 'predimenzionirane sunčane naočale' povećao se za 81 posto.

  • +6
Vizir - sunčane naočale Izvor: Profimedia / Autor: Stefano Costantino / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Elegantne japanke

Iako se ovaj model obuće može činiti pomalo bazičnim, japanke se s dobrim razlogom nalaze na popisu must have dodataka sezone. Najviđenije na plažama ili bazenima, elegantnije verzije (na nisku petu, od kože i s više remenčića) danas su itekako poželjne. Stylight je ove sezone zabilježio porast potražnje od 23 posto za ovom siluetom obuće.

Japanke Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Platnene torbe

Koža je možda uobičajen materijal za torbe, no ovoga ljeta modni svijet okreće se novoj tkanini - platnu. Bogata ponuda platnenih torbi na policama trgovina omogućuje lako pronalaženje idealnog modela, a potražnja za njima u odnosu na prošlu godinu na Stylightu se povećala za 70 posto.

Bejzbolske kape

Ne morate se baviti bejzbolom da biste nosili bejzbolsku kapu - i hvala bogu, jer ove godine to j jedan od najtraženijih dodataka za ljeto. Od legendarnih modela NY Yankeesa do dizajna visoke mode Vetementsa, Celine ili Guccija, ovaj dodatak savršeno pristaje uz gotovo svaku odjeću. Ne samo da će zaštititi lice od sunca, već može i odjeći dati onaj dodatni šarm koji joj je potreban. Stoga ne čudi to da smo na Stylightu vidjeli porast potražnje od 28 posto za bejzbolskim kapama u usporedbi s prošlom godinom.

Sunčane naočale sa staklima u boji

Zadnji, ali svakako ne manje važan na Stylightovu popisu najtraženijih dodataka sezone su sunčane naočale sa staklima u boji. Ovaj trend već nekoliko sezona uvjerljivo dominira modnom scenom, a u odnosu na prošlu godinu potražnja za ovakvim tipom sunčanih naočala na Stylightu se povećala za 87 posto.