VJEČNI KLASICI

Modni ulovi: Pronašli smo komade koje ćete rado nositi ovog proljeća

07.04.2018 u 14:50

Bionic
Reading

Iako nije riječ ni o kakvom novom trendu na modnoj sceni, prugasti i točkasti uzorak na odjeći, po svemu sudeći, obilježit će još jednu proljetnu sezonu u nizu

Jednostavan i efektan, prugasti uzorak s godinama staža na modnoj sceni postao je bezvremenski klasik. Uz odjevne komade klasičnih crno-bijelih ili plavo-bijelih prugica, šarene inačice obilježit će proljetnu sezonu.

Jednim ključnim komadom u znaku šarenih prugica u trenu ćete podignuti stajling, a u prilog ovoj tvrdnji dovoljno govore mnogobrojna izdanja slavnih dama.

  • +13
Prugasta izdanja slavnih dama Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Da će šarene prugice na odjeći dominirati narednih mjeseci, svjedoči mnoštvo kolekcija vodećih dizajnerskih imena i aktualna ponuda high street brendova.

Kao što je slučaj s klasičnim prugastim uzorkom, šarenim verzijama ovog modnog klasika savjetuje se oprezno pristupanje. Ako ste zabrinuti da će vam prugice vizualno narušiti izgled linije, stilisti savjetuju da odabirete odjevne komade s tanjim i vertikalnim prugicama.

Iako sezonama vrijedi uvriježeno pravilo da vodoravne pruge vizualno proširuju liniju, rezultatima istraživanja provedenim na uzorku od 200 žena dokazano je da ovo modno mišljenje u praksi ipak ne drži vodu.

Široke ili tanke, šarene prugice stižu u svim oblicima i veličinama kraseći mnoštvo odjevnih komada, a njihovu popularnost u novoj modnoj sezoni pokušat će nadmašiti još jedan klasik – točkasti uzorak.

  • +105
Točkice i prugice na odjevnim komadima Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Viđen u mnoštvu kolekcija vodećih dizajnerskih imena, točkasti uzorak smatra se jednim od najpoželjnijih proljetnih trendova.

Ovaj modni klasik zavladao je na odjevnim komadima poput haljina, bluza, suknja i kombinezona. Iako se uglavnom viđa u crno-bijelom ili plavo-bijelom ruhu, točkasti uzorak, poput prugastog, danas je moguće pronaći u mnogo verzija.

Jednostavnim i razigranim točkastim uzorkom najjednostavnije siluete pretvaraju se u efektne komade koji privlače jednaku pozornost u dnevnim i večernjim izdanjima, a ovoj činjenici u prilog dovoljno govore izdanja slavnih dama.

  • +6
Točkasti uzorak na slavnim ljepoticama Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia