chanelov klasik

Osvajaju dizajnom i udobnošću: Ove elegantne proljetne cipele stare 66 godina i dalje su hit

12.05.2023 u 10:46

  • +5

Rihanna

Izvor: Profimedia / Autor: PrimePix / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Bionic
Reading

Slavna pjevačica Rihanna nije mogla odoljeti Chanelovim slingback cipelama otvorene pete, u kombinaciji bež i crne boje. Iako su napunile 66 godina, jednako su poželjne kao i nekad

Iako su slingback postale modni hit puno prije nego što se u njih zaljubila Rihanna, popularna pjevačica ipak je uspjela izdvojiti jedan model i prometnuti ga u jedan od najpoželjnijih komada.

Gotovo da ne postoji dizajn koji možemo zamisliti, a da u njemu ne možemo pronaći slingback cipele koje ovog proljeća viđamo gdje god se okrenemo.

No, jedan model ističe se više od ostalih jer toliko zrači chicom i elegancijom da u potpunosti osvaja na prvi pogled!

Riječ je o Chanelovim slingback cipelama bež boje s crnim špicom, koje je dizajnirala Coco Chanel 1957. godine i opisala ih kao 'posljednji vrhunac elegancije'.

Ovaj komad oživljen je u kolekciji proljeće/ljeto 2022. kada je postao momentalni hit koji osvaja šarmom 90-ih, neupitnom udobnošću i zanimljivim vizualnim trikom. Naime, jedan od čimbenika njihove privlačnosti nalazi se u činjenici da bež boja vizualno izdužuje nogu, a crni vrh je skraćuje!

  • +19
Slingback cipele Izvor: Promo fotografije / Autor: Zara

Zbog svega navedenog nimalo ne čudi što im popularnost i dalje samo raste, a svakako neće odmoći ni činjenica kako ih Rihanna apsolutno obožava i često nosi.

Slavnu pjevačicu često možemo vidjeti kako ih nosi u šetnjama i izlascima u grad, uživajući u prijeko potrebnoj dozi udobnosti u odmakloj fazi trudnoće u kojoj se nalazi.

Nedavno je u njima uočena u odlasku u kupovinu s partnerom ASAP Rockyjem, s kojim očekuje drugo dijete, a za tu priliku pokazala je inspirativan stajling spojivši predimenzioniran proljetni kaput, cropani top i chic bijele hlače širokog kroja.