ZVIJEZDA 'STELLE'

Ovo sigurno niste znali o njoj!

30.09.2013 u 08:44

Bionic
Reading

Glumica i pjevačica Vanda Winter plijeni pozornost kao zloćka Lana u novoj TV seriji 'Stella'. Evo koje nam je zanimljive stvari otkrila o sebi u intervjuu koji slijedi

Recite nam nešto o svom liku Lane u 'Stelli'. Je li vam bilo teško uživjeti se u lik klasične zloćke? S kojim likom biste je usporedili?
Lanu je teško uspoređivati jer nije klasična zloćka. Prije bih rekla da je tvrd orah, jer pod neprobojnom ljuskom, zbog refleksnog udovoljavanja tuđoj ambiciji, krije i njoj samoj nepoznatu vlastitu osobnost. Njezin zadatak kroz seriju bit će, stoga, samootkrivanje i borba za vlastiti identitet. Razmišljajući o njoj prvenstveno kao o djetetu na trnovitom i bolnom putu sazrijevanja koji će, unatoč očekivanjima, na koncu doista povrijediti samo nju, suosjećala sam s njom i zavoljela je.

Zbog nove ulogu promijenili ste i boju kose. Kako se osjećate s novom frizurom? 
Osjećam se odlično! Kao da sam oduvijek crvenokosa. Dugo sam priželjkivala baš takvu promjenu i još neko vrijeme namjeravam uživati u njoj. Puno me djevojaka pita kako postići baš tu nijansu. Odat ću vam tajnu. Za vrijeme snimanja boju mi je osmislio i održavao sjajan tim stručnjaka u salonu BBK.

Kako sad izgleda vaš radni dan? Kako uspijevate uskladiti obveze s obzirom i na vaš angažman u 'Komediji'?
Dobrom organizacijom i određivanjem trenutnih prioriteta. Ustajem rano i dane provodim na obnovama postojećih predstava, u tonskom studiju snimajući album i odrađujući obveze oko promocije serije 'Stella', dok navečer imam izvedbe u matičnom kazalištu ili odlazim na gostovanja. Katkad mi zbog toga fali sna, tako da ga u rijetke slobodne dane sebično nadoknađujem i to je to. Ne žalim se!

Kako ste na setu serije surađivali sa Sementom Rajhard, vašom 'rivalkom'?
Odlično. Obožavam Semy, mislim da je jako talentirana, prelijepa i iznimno zdrava mlada djevojka, koja se ne da fascinirati površnostima. U poslu je pokazala veliku požrtvovnost i profesionalizam i od srca joj želim sav uspjeh u svemu što naumi!

289360,289354,289357,289158Mnogi seriju uspoređuju s 'Glee', što mislite o tome? Jeste li gledali tu seriju? Sviđa li vam se? Jeste li zamijetili nekoga?
Glee sam gledala sporadično, na nivou informacije. Nisam sigurna je li usporedba s našom serijom žanrovski i tematski vjerodostojna, no u nedostatku bolje reference je donekle zadovoljavajuća. Radi se o vrhunskoj produkciji koja je u tim okvirima svakako zaslužila biti uzor, a od glumaca - pjevača koje sam zapazila, izdvojila bih Leu Michele, ali i ostatak casta u kojem baš nitko nije završio slučajno.

Što očekujete od angažmana u 'Stelli'?
Stekla sam veliko iskustvo, radila uz bok velikim profesionalcima i pri tom se dobro zabavila. Ima li tu još mjesta očekivanjima? Eventualno to da makar djelić našeg velikog veselja i entuzijazma uspješno prenesemo i na publiku.

Nastupili ste i na svečanosti ulaska Hrvatske u EU. Recite nam nešto više o tom nastupu.
Velika mi je čast što sam sudjelovala u tom programu i dobila jedinstvenu priliku pred širim auditorijem izvesti Ave Mariju, broj iz rock-opere Gubec-beg, uz koji sam godinama umjetnički stasala i koji me prije devet godina usmjerio prema sadašnjem životnom pozivu - glumi i kazalištu. Zahvalna sam što sam time ujedno mogla nastupiti uz druge sjajne glazbenike i povratno primiti pregršt doista tople podrške.



Koga biste voljeli upoznati iz svijeta slavnih?

Cate Blanchett. Njezin sam veliki fan, jer se čini da uspješno pomiruje bogatu i raznoliku profesionalnu karijeru na svjetskom nivou i privatan život, ne gubeći pritom dostojanstvo ni na jednom planu.

U kakvoj se filmskoj ulozi vidite?
Onoj koja će me naučiti više o meni, glumački i privatno. Volim uloge koje me nadograđuju i potiču na osobno sazrijevanje.

Ušli ste rano u svijet showbusinessa, kako vam se sada to sve čini? Jeste li kad zažalili? Koji biste savjet dali mladim kolegama?

Tada mi se to činilo kao najprirodnija stvar na svijetu, iako sam sada sposobna sagledati kako mi je u počecima očekivano nedostajalo osobne zrelosti. No nisam zažalila. Bila sam usredotočena, a moram priznati da i danas više cijenim mlade koji posjeduju bilo kakvu ambiciju i fokus, nego one koji uporno odbijaju odrasti. To je bio moj put i vjerojatno mi je uštedio vrijeme, jer sam ranije stekla iskustvo potrebno za posao kojim se bavim. Mladima bih savjetovala da njeguju unutarnji poriv koji ih tjera da se bave onime što vole i da ne popuštaju pod pritiscima okoline.

Tko vam je bio idol kad ste bili tinejdžerica? Kako ste tada izgledali, što ste slušali?

U teen godinama voljela sam Spice Girls, Britney, Mariah Carey i Savage Garden. Sve podjednako. Imala sam dugu svijetlosmeđu kosu, gotovo do struka, nisam se šminkala i nosila sam martensice. Bila sam neopterećena materijalnim statusom među drugom djecom. Naposljetku, tražila sam se, kao i svi klinci.

Jeste li trenutačno zaljubljeni? Kakav vas dečko može osvojiti?
Nisam zaljubljena i ne razmišljam o kvalitetama potencijalnog dečka.

Što biste radili da niste u ovom poslu?
Sada više stvarno ne znam, jer mi je posao kojim se bavim i koji obožavam, ušao u sve pore. Tako je valjda trebalo biti.

Vaša najdraža uloga dosad?
Teško pitanje. Volim sve te 'žene', jer su, iako međusobno dijametralno različite, ipak iznenađujuće proizišle iz moje, iste, nutrine... Mme de Tourvel u 'Opasnim vezama' me najviše naučila o ljubavi i moralu, pa možda zato ima posebnije mjesto u mom srcu.