TKO IH NE BI POŽELIO

Šest ključnih jesenskih trendova: Ove cipele poželjet ćete više nikada ne izuti

25.10.2018 u 06:42

Bionic
Reading

U moru vodećih trendi komada veliku pažnju ove sezone izazivaju nezaobilazne cipele, a mi smo pronašli šest modela koji će narednih mjeseci preplaviti ulice. Pomno pratite i odaberite svoje favorite, jer u ove se cipele itekako isplati uložiti novac

Jesen/zima 2018. vjerojatno je najuzbudljivija sezona do sada kada je riječ o cipelama. Etablirane modne kuće predstavile su pregršt raznoraznih trendova, a nekolicina modela, točnije njih šest, već su se izdvojili kao najpoželjniji komadi sezone. Zavirite li u aktualne kolekcije vodećih svjetskih modnih kuća, vrlo brzo ćete primijetiti o kojim je trendi cipelama riječ.

1. Mašne su posvuda!

Prabal Gurung i Miu Miu samo su neki od brendova koji su predstavili neodoljive cipele ukrašene predimenzioniranim mašnama. One su i prošle sezone bile izdvojene kao jedan od ključnih trendova i rado viđen detalj na cipelama, a tako je i ove jeseni.

2. Zov divljine

Počevši od Michaela Korsa, preko Toma Forda, pa sve do Balenciage, životinjski print dominira aktualnim jesensko-zimskim kolekcijama, a posebnu pažnju ove sezone kada je riječ o cipelama imaju leopard i zmijski uzorak te su već preplavili i popularne high street trgovine.

3. Povratak na Divlji zapad

Kaubojske čizmice donedavno su bile omiljeni proljetni izbor trendseterica diljem svijeta, ali nakon predstavljenih kolekcija modnih kuća Calvin Klein, Tibi, Altuzarra, Isabel Marant i brojnih drugih postalo je jasno da će kaubojke obilježiti jesen/zimu 2018.

4. Smeđa je nova crna

Iako su ove jeseni u modi neke zavodljive pastelne nijanse, poput zelene i plave, kada je riječ o cipelama - narednih će mjeseci ulicama dominirati smeđa. Ako već niste čuli - smeđa je nova crna, stoga se zasigurno isplati investirati u smeđe gležnjače ili pak mokasinke koje ćete vrlo lako kombinirati s paletom trendi boja.

5. Tenisice s debelim đonom

Sportske tenisice, pogotovo glomazni retro modeli, već neko vrijeme dominiraju modnom scenom, a trendu su se priklonile i utjecajne modne kuće kao što su Louis Vuitton, Gucci, Balenciaga i Fendi. Osim što na nozi moraju izgledati glomazno, moraju imati i debeli đon, a umjesto skupocjenih dizajnerskih tenisica koje dostižu enormne cijene, možete odabrati neki od pregršt zanimljivih modela iz high street trgovina.

6. Cipele s četvrtastim vrhom

Nakon što je brend By Far predstavio zanimljive cipele s četvrtastim vrhom, a zatim i veliki brendovi kao što su Loewe, Alexander McQueen i Victoria Beckham, ovaj mikro trend ubrzo je prerastao u jedan od ključnih u sezoni, a uskoro bi mogao i zamijeniti vodeći 'špic papak', koji neumorno vlada već nekoliko sezona.