KRALJICA STILA

Sve modne kombinacije predivne Amal Alamuddin

05.10.2014 u 08:18

  • +11

Amal Alamuddin

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bionic
Reading

Amal Alamuddin žena je na koju se treba ugledati, pravi primjer obrazovane i inteligentne osobe koja, čini se, ima sve – uspješnu karijeru i jednog od najpoželjnijih muškaraca na svijetu. No većina žena ne zavidi Amal samo na zgodnom suprugu i poslovnim uspjesima, već i na ormaru u kojem se kriju pravi dizajnerski dragulji

Egzotična ljepotica tečno govori tri jezika, engleski, arapski i francuski, u karijeri je zastupala Juliena Assangea i Juliju Timošenko i bila savjetnica Kofija Anana, a nakon što je oborila s nogu nekadašnjeg zakletog neženju, holivudskog zavodnika Georgea Clooneyja, postala je i modna senzacija koja čak ima web-stranice posvećene svom (za sada) nepogrešivom modnom ukusu.

Sudeći po fotografijama zgodne odvjetnice, vidljivo je da voli modu i dizajnerska imena te da posjeduje zavidnu količinu skupih krpica. Stil joj je hrabar i zabavan. Iako djeluje neopterećeno modnim trendovima, istovremeno se nameće kao nova modna ikona. Stoga nas ne treba čuditi ako na kraju godine zasjedne na top-liste najbolje odjevenih žena na svijetu.

Lijepa odvjetnica dokazala je u posljednjih nekoliko mjeseci, otkako se nalazi u središtu medijske pozornosti, da definitivno ima stila. Tijekom višednevnog svadbenog slavlja u Veneciji, pokazala je nekoliko elegantnih kombinacija zbog kojih je preko noći postala nova modna ikona.

U Veneciju je stigla u prekrasnoj monokromatskoj haljini na prugice s potpisom Dolce&Gabbana, a retro look zaokružila je tamnim sunčanim naočalama i crnim štiklama. Dan nakon vjenčanja, za svečani ručak odjenula je atraktivnu mini macramé haljinu, sprijeda kraću, a odostraga dužine do koljena, koju potpisuje Giambatista Valli, a dio je njegove couture kolekcije za sezonu proljeće/ljeto 2014. Look je zaokružila mačkastim sunčanim naočalama i štiklama, također s Vallijevim potpisom.

Amal je oličenje elegancije bila i tijekom sklapanja građanskog braka, a za tu prigodu odabrala je hlače visoka struka, prljavobijele boje i širih nogavica te bluzu u istoj boji na kojoj se isticala crna traka na rubu, sve s potpisom Stelle Mccartney, a sofisticirani look zaokružila je šeširom široka oboda.

Zaštitni joj je znak duga gusta crna kosa koju najčešće nosi raspuštenu, a svoju maslinastu put naglašava upadljivim printovima i jarkim bojama u kojima izgleda jednako dobro kao u onima nježnih pastelnih tonova.
Nikako ne može proći nezamijećeno njezina ljubav prema cipelama. U kolekcije joj se nalaze cipela različitih stilova s potpisom Prade, Nichoalsa Kirkwooda, Dolce&Gabbane, Giambatiste Vallija, Chanela…  No Amal, osim cvjetnih uzoraka, neobičnih otisaka i otkačenih cipela, voli i sunčane naočale i zanimljive šešire, a kad su traperice u pitanju poderani jeans, tu se priklonila trendu.

'Ona ima sofisticiran stil, ali ne boji se izaći iz kalupa. Bira dobro krojenu dizajnersku odjeću i elegantna je što je danas gotovo rijetkost u svijetu slavnih u koji je ušla udajom za Clooneyja', rekla je za nju slavna stilistica Dawn Del Russo.