peep toe modeli

Vraćaju se omiljene cipele iz 2000-ih: Jennifer Lopez oživjela zaboravljeni trend

14.09.2023 u 12:00

Bionic
Reading

Peep toe cipele bile su simbol glamura 40-ih te najpopularnije 50-ih godina, a ponovno su oživljene 2000-ih, kada su slovile za jedan od omiljenijih modela

Na posljednjoj modnoj reviji Ralpha Laurena Jennifer Lopez pokazala je par peep toe cipela s platformom, vrativši obožavani trend 50-ih u fokus fashionistica.

Slavna glumica i pjevačica često je predvodnica u eksperimentiranju ili izmišljanju novih trendova te su mnogi njeni outfiti gotovo momentalno stjecali kultni status.

Najnoviji trend koji se vraća pod svjetla pozornice modnog svijeta upravo su cipele koje otkrivaju vrhove prstiju, a koje je nosila u ženstvenom puderastoružičastom izdanju od baršuna.

  • +7
Jennifer Lopez Izvor: Profimedia / Autor: T.JACKSON / BACKGRID / BACKGRID USA I PAUL MORIGI / GETTY IMAGES / PROFIMEDIA

Ove cipele nosila je u još jednom stajlingu šarmantnog boho stila, prema kojem ne skriva velike simpatije, uspješno ih uklopivši s 'prozirnom' haljinom pastelnog cvjetnog uzorka.

Peep toe cipele sinonim su za glamur 40-ih, koji su utjelovile Rita Hayworth i Marlene Dietrich, a u 50-ima su ih proslavile tada iznimno popularne pin-up djevojke.

Oživljene su 2000-ih, ali od tada se nose bez čarapa. Sada je, čini se, došlo vrijeme da se skine prašina s tog modela koji se nekada nosio uz uske hlače i minice te da ih se kombinira sa svim trendovima jeseni i zime 2023./2024., baš kao što nam je pokazala Jennifer Lopez.